Η Ταϊβάν «προετοιμάζεται» για κινεζική επίθεση: Κατασκευάζονται υπόστεγα που θα αντέξουν τους ισχυρούς βαλλιστικούς πυραύλους

Η Ταϊβάν κατασκευάζει υπόστεγα που μπορούν να αντέξουν τους ισχυρούς βαλλιστικούς πυραύλους της Κίνας, αναφέρουν οι Taipei Times, επικαλούμενοι αξιωματούχο της πολεμικής αεροπορίας.

Το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chungshan έχει ήδη αναθεωρήσει το σχεδιασμό 36 προγραμματισμένων υπόστεγων που θα κατασκευαστούν σε αεροπορική βάση στο Taichung.

Τα αντιπυραυλικά υπόστεγα θα σχεδιαστούν για να επιβιώνουν από πιθανές επιθέσεις πυραύλων Dongfeng από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας, καθώς οι απειλές από την γειτονική ασιατική χώρα αυξάνονται.

Η Ταϊβάν θέλει να διαβεβαιώσει ότι τα μαχητικά της αεροσκάφη θα είναι προστατευμένα και θα διατηρήσουν την μαχητική τους ικανότητα σε περίπτωση κινεζικής εισβολής.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν διαθέτει 4,39 δισεκατομμύρια νέα δολάρια Ταϊβάν (136,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για τα νέα υπόστεγα. Η χώρα θα ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του έργου και θα προχωρήσει σε αξιολόγηση κινδύνου έως το τέλος του τρέχοντος έτους πριν ξεκινήσει η κατασκευή. Οι εργασίες για το έργο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν έως το 2026.

Με πληροφορίες από: The Defense Post / Φωτογραφία αρχείου Reuters