Η Ουκρανία εξαπέλυσε αντεπίθεση στο Χάρκοβο – «Έσπασε» την πρώτη γραμμή των Ρώσων και προχώρησε 2 χιλιόμετρα

REUTERS/Stringer

Η 3η Ταξιαρχία Εφόδου του στρατού στην Ουκρανία εξαπέλυσε αντεπίθεση στην περιφέρεια του Χαρκόβου και προχώρησε σχεδόν 2 χιλιόμετρα βαθιά στην περιοχή της πρώτης γραμμής, ανακοίνωσε σήμερα η ταξιαρχία.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, η ταξιαρχία δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει, όπως ισχυρίζεται, τα πρώτα πλάνα μιας «επίθεσης σε πλήρη εξέλιξη».

«Ο κύριος στόχος της επιχείρησης ήταν η κατάρριψη του επιθετικού δυναμικού της 20ης Στρατιάς της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Προς το παρόν, αυτό το έργο έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Διοικητής της Ταξιαρχίας, Αντρίι Μπιλέτσκι.

Δεν είναι σαφές πότε ξεκίνησε η επίθεση, η έκτασή της και η περιοχή της επίθεσης. Η ταξιαρχία ανέφερε ότι η Ρωσία έχασε περίπου 300 στρατιώτες μέσα σε τέσσερις ημέρες και «σημαντική ποσότητα εξοπλισμού και όπλων καταστράφηκε».

«Οι επιχειρήσεις επίθεσης απέτρεψαν την επίθεση του εχθρού από την κατεύθυνση της Makiivka και μείωσαντην πίεση για άλλες κρίσιμες περιοχές της πρώτης γραμμής στις ζώνες των γειτονικών ταξιαρχιών», ανέφερε η 3η ταξιαρχία.

Το χωριό Makiivka στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την περιοχή του Χαρκόβου στην βορειοανατολική Ουκρανία.

Η αναλογία των δυνάμεων στο πεδίο της μάχης ήταν 2,5:1 υπέρ της Μόσχας, αναφέρεται στην ανακοίνωση των ουκρανικών δυνάμεων.

Μετά την αντεπίθεση της Ουκρανίας, οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τη χρήση αεροσκαφών και άλλων όπλων, προσπαθώντας να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος, προσθέτουν.

Πηγή: The Kyiv Independent / Φωτογραφία αρχείου Reuters