Η Ουκρανία διαψεύδει το Πεντάγωνο: «Δεν έχουμε πάρει αεροσκάφη από κανέναν»

Η Πολεμική Αεροπορία στην Ουκρανία με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα Τετάρτη, απαντάει στους ισχυρισμούς του Πενταγώνου ότι έχει πλέον περισσότερα αεροσκάφη από ότι πριν δύο εβδομάδες.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ξεκαθαρίζει μέσα από το μήνυμά της ότι δεν έλαβε καινούρια αεροσκάφη, αλλά μόνο εξαρτήματα που θα την βοηθήσουν να επισκευάσει τα ήδη υπάρχοντα αεροσκάφη της, ώστε να είναι έτοιμα να ξαναμπούν στην υπηρεσία του ουκρανικού στρατού.

«Επισήμως η Ουκρανία δεν παρέλαβε νέα αεροσκάφη από τους εταίρους της! Με τη βοήθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε ανταλλακτικά και εξαρτήματα για την αποκατάσταση και επισκευή του στόλου των αεροσκαφών στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα οποία θα επιτρέψουν να τεθεί σε λειτουργία περισσότερος εξοπλισμός», αναφέρει η ανακοίνωση των ουκρανικών δυνάμεων.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, πως έγιναν νέες παραδόσεις και πρόσθεσε ότι η Ουκρανία έχει σήμερα περισσότερα διαθέσιμα μαχητικά αεροσκάφη από όσα είχε πριν από δύο εβδομάδες.

«Έχουν λάβει επιπλέον αεροσκάφη και ανταλλακτικά για να τους βοηθήσουν να έχουν περισσότερα αεροσκάφη στους αιθέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι σε ενημέρωση Τύπου, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο Κίρμπι διευκρίνισε ότι η Ουάσινγκτον δεν έστειλε κανένα αεροσκάφος στο Κίεβο.

Φωτογραφία αρχείου