Η Μέρκελ «έριξε» τη κυβέρνηση στην Γαλλία! Παραίτηση μετά από επίθεση υπουργού εναντίον της

Οι γερμανικές εμμονές διαλυούν τα πάντα στην Ευρώπη. Η γαλλική κυβέρνηση παραιτήθηκε ,μετά από την σκληρή κριτική που άσκησε στην Μέρκελ και στην πολτική που επιμένει ο ασκεί ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ.

Μετά από μία συνάντηση διάρκειας μιας ώρας με τον Πρόεδρο , Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλ υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν τα Ηλύσια Πεδία.

Ο Ολάντ ζήτησε από τον Βαλ την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου για «να συστήσει κυβέρνηση με συνοχή και προσανατολισμό στην κατεύθυνση που έχει ορίσει ο πρόεδρος για τη χώρα μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Τι είχε πει ο υπουργός Οικονομίας

Σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, ο Μοντεμπούρ είχε μιλήσει εναντίον της οικονομικής πολιτικής που έχουν επιλέξει ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Πρέπει να υψώσουμε τον τόνο. Η Γερμανία έχει πιαστεί στην παγίδα της πολιτικής της λιτότητας που έχει επιβάλει σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο Μοντεμπούρ. «Όταν λέω η Γερμανία, ομιλώ για τη γερμανική δεξιά που υποστηρίζει την (καγκελάριο) Άγγελα Μέρκελ. Η Γαλλία δεν έχει την τάση να ευθυγραμμίζεται με τα ιδεολογικά αξιώματα της γερμανικής δεξιάς», πρόσθεσε ο Μοντεμπούρ.

Οι δηλώσεις αυτές καταγράφηκαν μετά την ψυχρή υποδοχή που επιφυλάχθηκε από το Βερολίνο στην έκκληση του προέδρου Ολάντ για έναν αναπροσανατολισμό των ευρωπαϊκών πολιτικών υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης, εν μέσω της οικονομικής στασιμότητας στη Γαλλία.

Χθες στη φωνή του Μοντεμπούρ πρόσθεσε την δική του ο υπουργός Παιδείας Μπενουά Αμόν, ο οποίος επίσης επέκρινε την οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της Γαλλίας σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien.

Οι τοποθετήσεις τους αυτές προκάλεσαν έντονες επικρίσεις από μέρους της δεξιάς και του κέντρου, με πολλούς να κάνουν λόγο περί αναταραχής στους κόλπους της κυβέρνησης.

«Ποιος κυβερνά; Ποιο ζεύγος; Το ζεύγος του Μανουέλ Βαλς και του Φρανσουά Ολάντ, ή μήπως το δίδυμο των Μοντεμπούρ και Αμόν; Ποιος χαράσσει την οικονομική πολιτική της Γαλλίας;» διερωτήθηκε ο Μπρουνό Λε Μερ, βουλευτής του δεξιού κόμματος Ένωση για Ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP).

Διαβάστε ακόμη:

Α/ΓΕΕΘΑ βρέθηκε, υπουργός «αναζητείται», νέο μισθολόγιο «κλείδωσε» – Το «φθινόπωρο» των ΕΔ

Διοικητές δίνουν 6 ευρώ (!) σε αξιωματικούς για να αγοράσουν τα «προβλεπόμενα» για τη στολή!

Θα απαγορευτεί η είσοδος Συναδινού και Επιτήδειου στην Αυστραλία;