Η Γερμανία προειδοποίησε την Κίνα: «Μια επίθεση κατά της Ταϊβάν δεν θα ήταν αποδεκτή από τους Ευρωπαίους»

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ προειδοποίησε σήμερα την Κίνα κατά μιας χρήσης στρατιωτικής βίας εναντίον της Ταϊβάν.

«Οι συγκρούσεις πρέπει να επιλύονται ειρηνικά», δήλωσε η Μπέρμποκ μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Κινέζο ομόλογό της Τσιν Γκανγκ στο Πεκίνο και πρόσθεσε ότι η Γερμανία παρακολουθεί τις εντάσεις στο Στενό της Ταϊβάν με μεγάλη ανησυχία. «Μια μονομερής, βίαιη αλλαγή του στάτους κβο θα ήταν κάτι το μη αποδεκτό για μας τους Ευρωπαίους», σημείωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Ωστόσο, η Κίνα προτίθεται να συνεργαστεί με την Γερμανία και οι δύο χώρες είναι εταίροι κι όχι αντίπαλοι, δήλωσε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη Γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία βρίσκεται σε επίσκεψη στην Κίνα.

Για το θέμα της Ουκρανίας, ο Τσιν σημείωσε ότι η Κίνα προτίθεται να συνεχίσει να εργάζεται για την ειρήνη και ελπίζει ότι όλα τα μέρη που εμπλέκονται στην κρίση θα παραμείνουν αντικειμενικά και ψύχραιμα και θα εργαστούν από κοινού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters