Η Χεζμπολάχ υπόσχεται αντίποινα κατά νέων ισραηλινών στόχων μετά το θάνατο υψηλόβαθμου διοικητή της

Ο Χασίμ Σαφιεντίν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, απείλησε σήμερα με επιθέσεις σε νέες τοποθεσίες εντός του Ισραήλ στο πλαίσιο της απάντησης της οργάνωσης στον θάνατο ανώτατου διοικητή της, Μοχάμεντ Νάσερ, χθες σε ισραηλινό πλήγμα. Μάλιστα, οι εικόνες από την κηδεία του Νάσερ αποτυπώνουν την θλίψη και το πένθος μελών της Χεζμπολάχ.

«Οι σειρές των απαντήσεων συνεχίζονται διαδοχικά και αυτή η σειρά θα συνεχίσει να στοχοποιεί νέα σημεία που ο εχθρός δεν φανταζόταν ότι θα πληγούν», δήλωσε ο Σαφιεντίν, μιλώντας στην κηδεία του διοικητή αυτού. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σήμερα «περισσότερους από 200 πυραύλους διαφόρων ειδών» και σχεδόν 20 drones κατά πέντε ισραηλινών θέσεων ως αντίποινα.

Το υπόβαθρο

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε χθες ότι  «ο διοικητής Μοχάμεντ Νιμέχ Νάσερ (Χατζ Άμπου Νιμέχ), γεννηθείς το 1965, σκοτώθηκε στην κοινότητα Χαντάθα». Νωρίτερα, άλλη πηγή είπε στο AFP ότι ο Μοχάμεντ Νάσερ σκοτώθηκε από πλήγμα εναντίον ενός αυτοκινήτου στην Τιρ, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα και ότι ήταν «ο υπεύθυνος του ενός από τους τρεις τομείς του νοτίου Λιβάνου».

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ήταν στη θέση αυτή από το 2016 και ηγήθηκε της επίθεσης με ρουκέτες και αντιαρματικούς πυραύλους από το νοτιοδυτικό Λίβανο προς Ισραηλινούς αμάχους, κοινότητες και δυνάμεις ασφαλείας. Διεύθυνε επίσης μεγάλο αριθμό τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ τόσο κατά τη διάρκεια όσο και πριν από τον πόλεμο.

Σήμερα

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters