Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε πάνω από 100 ρουκέτες κατά της Χάιφα – «Η μεγαλύτερη επίθεση από την έναρξη του πολέμου»

REUTERS/Ronen Zvulun

Με περισσότερες από 100 ρουκέτες επιτέθηκε σήμερα Τρίτη (08.10.2024) η Χεζμπολάχ στην παραλιακή πόλη Χάιφα του Ισραήλ, με τις δυνάμεις του IDF να αναφέρουν ότι ενεργοποιήθηκαν στα συστήματα αεροπορικής άμυνας για την αναχαίτιση των βλημάτων.

Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε ένα μπαράζ 85 ρουκετών κατά της Χάιφα, με τα συστήματα αεροπορικής άμυνας του Ισραήλ να εξουδετερώνουν με επιτυχία την πλειοψηφία των βλημάτων, με αποτέλεσμα ωστόσο να προκληθούν υλικές ζημιές σε κτίρια. Στη συνέχεια εξαπέλυσε δεύτερο «κύμα» με περισσότερες από 20 ρουκέτες.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη επίθεση κατά της Χάιφα από την έναρξη του πολέμου κατά της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, από την οποία τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναίκα 70 ετών.

Η νέα επίθεση της έρχεται μετά τις απειλές του αναπληρωτή αρχηγού της σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης, Ναΐμ Κασέμ, ότι οι δυνατότητες της Χεζμπολάχ είναι άθικτες παρά τα οδυνηρά πλήγματα που έχει επιφέρει το Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες.

Με πληροφορίες από: Times of Israel  / Φωτογραφία αρχείου Reuters