Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα τα βίντεο άλλων δύο ομήρων που εκτέλεσε

Συνεχίζοντας τον ψυχολογικό πόλεμο στο πλαίσιο της προπαγάνδας και της επιχείρησης να εκμεταλλευτεί τις ρωγμές ανάμεσα στην κοινή γνώμη του Ισραήλ και της κυβέρνησης Νετανιάχου, η Χαμάς δημοσιοποίησε τα βίντεο άλλων δύο ομήρων, από τους 6 που εκτέλεσε και οι σοροί τους εντοπίστηκαν από τις IDF το περασμένο Σαββατοκύριακο σε τούνελ κάτω από την Ράφα.

Στα βίντεο που δημοσιοποίησε η Χαμάς μέσω Telegram εμφανίζονται οι Κάρμελ Γκατ και Αλεξάντερ Λομπάνοφ.

Όπως έγινε και με τα βίντεο του Όρι Ντανίνο και της Έντεν Γερουσάλμι οι δύο όμηροι ξεκίνησαν παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους και αναφέροντας τις σκληρές συνθήκες αιχμαλωσίας, την έλλειψη τροφίμων, αλλά και τον φόβο τους από τους βομβαρδισμούς των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF).

Οι έξι όμηροι επέζησαν σχεδόν έντεκα μήνες αιχμαλωσίας, πριν εκτελεστούν από τη Χαμάς την περασμένη εβδομάδα.

Ο Λομπάνοφ, 32 ετών, ο οποίος φαινόταν να διαβάζει τη δήλωση, είπε ότι «μεταφέρθηκε δέκα φορές για να σώσει τη ζωή του».

Ο Λομπάνοφ είπε ότι «άφησε πίσω του μια έγκυο σύζυγο, έναν γιο δύο ετών και άρρωστους γονείς» και ζήτησε από την οικογένειά του να παραμείνει δυνατή.

Η σύζυγός του, Μίσαλ, γέννησε το δεύτερο παιδί ενώ ο σύζυγός της ήταν αιχμάλωτος της Χαμάς.

Το παιδί είναι τώρα μόλις πέντε μηνών.

Η Κάρμελ Γκατ, 29 ετών, δήλωσε ότι «δεν γνώριζε την τύχη της οικογένειάς της από τότε που ήταν αιχμάλωτη» και ζήτησε από την κυβέρνηση να «σταματήσει τις βομβιστικές επιθέσεις και να μας πάρει πίσω στα σπίτια μας».

Όπως και σε προηγούμενα βίντεο, και οι δύο όμηροι κάλεσαν τους Ισραηλινούς πολίτες να διαμαρτυρηθούν και να διαδηλώσουν στους δρόμους. «Μην αφήσετε κανέναν να κλείσει την πόρτα στις διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε η Γκατ.

Οικογένεια Γκατ: Είναι «βίντεο ψυχολογικής τρομοκρατίας»

Η οικογένεια της Κάρμελ Γκατ ενέκρινε τη δημοσίευση του βίντεο της Χαμάς, σύμφωνα με το Hostage Family Forum, αποκαλώντας το «ένα συγκλονιστικό βίντεο ψυχολογικής τρομοκρατίας».

Ο Τζιλ Ντίκμαν ξάδερφος της Κάρμελ, είπε ότι ήταν σπαρακτικό να μαθαίνεις ότι η Κάρμελ δεν ήξερε ότι ο πατέρας, ο αδελφός και η ανιψιά της σώθηκαν ή ότι η κουνιάδα της απελευθερώθηκε στις συμφωνίες του Νοεμβρίου.

«Είναι οδυνηρό να συνειδητοποιούμε ότι θα μπορούσαμε να την είχαμε σώσει – θα μπορούσε να ήταν εδώ μαζί μας».

«Τον Ιούλιο, ο Νετανιάχου είπε «όχι» σε μια συμφωνία με τη Χαμάς που θα είχε σώσει την Κάρμελ από τη δολοφονία – και με αυτόν τον τρόπο καταδίκασε την Κάρμελ σε θάνατο», πρόσθεσε ο Ντίκμαν.

Πηγή: Jerusalem Post