Η Αρμενία προειδοποιεί το Ισραήλ: «Θανατηφόρος κίνδυνος» η αποστολή οπλισμού στο Αζερμπαϊτζάν

Ο Αρμένιος Υπουργός Εξωτερικών, Ζοχράμπ Μνατσακανάναν, κάλεσε το Ισραήλ να διακόψει την προμήθεια όπλων στο Αζερμπαϊτζάν, ενόψει της στρατιωτικής κλιμάκωσης των τελευταίων ημερών μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας σε δήλωσή του σε Ισραηλινό μέσο ενημέρωσης, η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας, ανέφερε ότι η πώληση όπλων στο Μπακού, αποτελεί «θανατηφόρο κίνδυνο», κατηγορώντας παράλληλα το Αζερμπαϊτζάν ότι χρησιμοποιεί τα όπλα αυτά ενάντια σε πολίτες και υποδομές της χώρας του.

«Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις πωλήσεις όπλων στο Αζερμπαϊτζάν», ανέφερε ο υπουργός. Επίσης είπε ότι «θα συνεχίσουμε να θέτουμε το συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο είναι σημαντικό μέρος της ατζέντας μας, τόσο στις διμερείς σχέσεις μας με το Ισραήλ, όσο και στις διεθνείς επαφές μας».

Το Ισραήλ έχει πουλήσει στο Αζερμπαϊτζάν αρκετά εξελιγμένα όπλα, μεταξύ αυτών, και μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικά στο πεδίο της σύγκρουσης, αν και η Αρμενία, στο μεταξύ, κατάφερε να εξουδετερώσει μερικά από αυτά.

Από τη μέρα έναρξης των συγκρούσεων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες στρατιώτες και από τις δύο πλευρές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η στρατιωτική κλιμάκωση στα σύνορα μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συνεχίζεται από τις 12 Ιουλίου, με τις δύο πλευρές να κατηγορούν η μια την άλλη για την ευθύνη της κλιμάκωσης.

Πηγή: AMN