«Η αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ έχει στόχο τη Ρωσία όχι το Ιράν» λέει η Μόσχα

Η Ουάσιγκτον αναπτύσσει ένα παγκόσμιο σύστημα αντπυραυλικής άμυνας για να κατορθώσει να ξεπεράσει τη στατιωτική δύναμη της Ρωσίας, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο NATO Alexander Grushko.

“Δυστυχώς, η ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα πραγματικό παγκόσμιο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας χάθηκε. Αυτό το σύστημα δεν θα μπορούσε να βασιστεί σε μια συγκεκριμένη συμμαχία, αλλά αντίθετα θα αποτελούσε αποτελεσματική προστασία ενάντια στις πραγματικές πυραυλικές απειλές. Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να το συνεχίσει κυρίως για ιδεολογικούς λόγους «, δήλωσε ο ίδιος στην Rossiya-24 TV.

Ο Grushko ανέφερε απίσης ότι έγινε μια πρόσφατη άσκηση με πυραύλους στην Ευρώπη. Οι συμμετέχοντες ήταν επιφορτισμένοι με την αναχαίτιση ενός βαλλιστικού πυραύλου, καθώς και μια σειρά από πυραύλους cruise.

Αυτό το σενάριο αποδεικνύει ότι “το σύστημα το οποίο είναι υπό ανάπτυξη δεν έχει σκοπό να αντιμετωπίσει την λεγόμενη« πυρηνική απειλή από το Ιράν»,σημείωσε. “Δυστυχώς, οι ΗΠΑ αναπτύσσουν το δικό τους σύστημα πυραυλικής αμυνας σε μια προσπάθεια να κερδίσουν τη στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας”.
Μια μόνο ματιά στην αρχιτεκτονική αυτού του παγκόσμιου πυραυλικού συστήματος, το οποίο περιλαμβάνει μια Ευρωπαϊκή συνιστώσα με βάσεις στην Πολωνία και στην Ρουμανία, αποκαλύπτει το πραγματικό σκοπό. Ειδικά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και η στρατιωτική συγκέντρωση του ΝΑΤΟ και η απόφαση του Πενταγώνου να στείλει στρατιωτικό υλικό κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Νωρίτερα, ο διευθυντής του Τμήματος για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και τον έλεγχο των όπλων στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, Μιχαήλ Ουλιάνοφ είπε στη RIA Novosti ότι το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν δεν αποτελεί απειλή για την Ευρώπη.

Τυχόν ισχυρισμοί περί του αντιθέτου είναι απλώς ένα “προπέτασμα καπνού για να υλοποιηθεί ένα σχέδιο το οποίο αποσκοπεί κυρίως στο να αποδιοργανώσει τις δυνατότητες πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας”. Επίσης αυτή η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να μεταφέρει τις Ευρωπαϊκες συμμαχίες σε μια μακροχρόνια αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

“Είναι φανερό ότι οι αλλαγές αυτές αποτελούν το κέντρο του ενδιαφέροντος των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Ulyanov.

ΠΗΓΗ: sputniknews.com