Η «ακτινογραφία» του T-50! Γράφημα – ΒΙΝΤΕΟ

Η “ακτινογραφία” του πρώτου ρωσικού μαχητικού που χρησιμοποιεί την τεχνολογία stealth, σ΄ ένα γράφημα του Sputnik.

Το PAK FA είναι μονοθέσιο, μαχητικό δικινητήριο, και το πρώτο επιχειρησιακό αεροσκάφος στη ρωσική αεροπορία που χρησιμοποιεί την τεχνολογία stealth.

Διαβάστε: Sukhοi Τ50 PAK-FA – Το ρωσικό μαχητικό Stealth – ΒΙΝΤΕΟ

Το πέμπτης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος T-50 θα αντικαταστήσει το μαχητικό Su-27. Θα είναι οπλισμένο με αποτελεσματικά μικρού, μέσου και μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους αέρος-αέρος.

Δείτε το γράφημα-ακτινογραφία του:

Πρόκειται για ένα βαρέος τύπου αεροσκάφος (με μέγιστο βάρος απογείωσης περίπου 35 τόνους), όπως τα Su-27 και Su-47. Σχεδιάστηκε ως απάντηση στα αμερικανικά F-22 και F-35. Διαθέτει στοιχεία απόκρυψης ίχνους (σχήμα, απόκρυψη κινητήρων, συνθετικά υλικά, απορροφητική επικάλυψη-βαφή κ.τ.λ.), γνωστά ως «stealth». Σε αυτή τη λογική κινείται και η ενσωμάτωση των όπλων του σε 2 αποθήκες, εσωτερικά στην άτρακτο και πιθανώς σε ακόμη 2 θέσεις στις βάσεις των ημιπτερύγων. Το σχήμα του είναι αρκετά πεπλατυσμένο, είναι δικινητήριο και θα διαθέτει όπως λέγεται 5 ραντάρ, (μεταξύ αυτών και στα χείλη προσβολής των πτερύγων), σε διάφορες ζώνες συχνοτήτων. Έχει δυνατότητα υπερηχητικής πτήσης χωρίς μετακαύση, έχει λόγο ώσης/βάρους περίπου 1,4, αλλά οι κινητήρες του θα αλλάξουν αφού οι κανονικοί του ακόμα είναι στο στάδιο δοκιμών.

Διαβάστε: Το Sukhoi T 50 είναι εδώ! Δείτε την παρθενική του πτήση

Έχοντας το πλεονέκτημα του «δεύτερου», οι Ρώσοι μάλλον, πέτυχαν να κατασκευάσουν ένα αεροσκάφος ανώτερο των αμερικανικών, αφού είχαν αρκετό καιρό στην διάθεσή τους να αναλύσουν τα αμερικανικά σχέδια και να εντοπίσουν τυχούσες αδυναμίες.

ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο αρχικός σχεδιασμός περιλαμβάνει την κατασκευή τουλάχιστον 500 αεροσκαφών. Από αυτά 250 προορίζονται για την Ρωσική αεροπορία (200 μονοθέσια και 50 διθέσια)και 250 προορίζονται για την Ινδική αεροπορία (50 μονοθέσια και 200 διθέσια). Αν και η τελική παραγωγή θα εξαρτηθεί και από την οικονομική κατάσταση των κρατών αυτών, εντούτοις θεωρείται ότι οι αριθμοί αυτοί δεν θα μειωθούν

Διαβάστε: Sukhoi T 50: Αλλο ενα εντυπωσιακό βίντεο – Το απόλυτο μαχητικό των Ρώσων

Πληροφορίες: wikipedia/ SputnikNews/ Youtube