Huawei: «Δεν είναι στρατιωτική επιχείρηση» υπογράμμισε ο Κινέζος Υπουργός Άμυνας

Η Huawei δεν είναι μία στρατιωτική επιχείρηση, δήλωσε ο κινέζος υπουργός Αμύνης, παρ’ όλο που ο ιδρυτής της Ρεν Ζενγκφέι είχε κάνει προηγουμένως στρατιωτική καριέρα, δήλωσε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Αμύνης Ουέι Φενγκέ.

Κατά την ομιλία του στη διάσκεψη Ασφαλείας του Σάνγκρι Λα στη Σιγκαπούρη, ο Φενγκέ τόνισε «η Huawei δεν είναι στρατιωτική εταιρεία.

Μην πιστεύετε πως επειδή ο ιδιοκτήτης της υπηρέτησε στον στρατό, τότε και η εταιρεία του ιδρύθηκε για να ανήκει στον στρατό.  Αυτό δεν ισχύει, γιατί πολλοί τέτοιου είδους πρώην στρατιωτικοί, μετά τη συνταξιοδότησή τους, έχουν αναλάβει εταιρείες σε πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο».

Για οικονομική τρομοκρατία κατηγορούν τις ΗΠΑ

Ο γενικός διευθυντής της Huawei Technologies Espana, Τόνι Τζιν Γιονγκ άσκησε κριτική στην απαγόρευση που εφαρμόζεται για την Huawei στις ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι η αναφερόμενη κινεζική εταιρία σύγχρονης τεχνολογίας θα εξακολουθήσει να επενδύει στην τεχνολογία 5G, αλλά και στην κυβερνοασφάλεια.

Η αμερικανική απαγόρευση “είναι ένα βήμα προς τα πίσω, που θα επηρεάσει το εμπόριο, την ανταλλαγή των ιδεών, αλλά και την έρευνα για μία καλύτερη οικονομία, αλλά και για ένα τεχνολογικό και ψηφιακό οικοσύστημα,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζιν όταν ρωτήθηκε για την αμερικανική απόφαση εφαρμογής απαγόρευσης σε βάρος της Huawei, αλλά και για την κίνηση της Google να εμποδίσει την άδεια Android της κινεζικής εταιρίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ