HΠΑ: Η General Dynamics η εκλεκτή για τα υποβρύχια κατηγορίας Columbia

Tο Aμερικανικό Πολεμικό Nαυτικό ανέθεσε στη General Dynamics Electric Boat μια σύμβαση ύψους 480,6 εκατομμυρίων δολαρίων για να συνεχίσει την ανάπτυξη του υποβρυχίου κατηγορίας Columbia, το όπλο επόμενης γενιάς που θα αποτελέσει το κέντρο στρατηγικής αποτροπής στο μέλλον. 

Η τροποποίηση περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση προμηθειών και υλικών κατασκευής για τα υποβρύχια κατηγορίας Columbia. Η κατασκευή του νέου αυτού υποβρυχίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2020, με το Ναυτικό να σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα στόλο 12 τέτοιων υποβρυχίων.

Η σύμβαση, που αρχικά έκλεισε το Σεπτέμβριο του 2017, έχει αξία περίπου 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Σε στενή συνεργασία με το Ναυτικό και την βιομηχανξική βάση παραγωγής των υποβρυχίων, η Electric Boat θα συνεχίσει να ηγείται της αναπτυξιακής προσπάθειας των υποβρυχίων Columbia-class. Παράλληλα, δεσμεύεται να επιτύχει ένα προσιτό και αποτελεσματικό πρόγραμμα, καθώς η ασφάλεια του έθνους εξαρτάται από αυτό », δήλωσε ο Πρόεδρος της Electric Boat, Jeffrey S. Geiger.

Η General Dynamics Electric Boat έχει θέσει τον πήχη ψηλά στον σχεδιασμό και την κατασκευής των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Ως ηγέτης της βιομηχανίας, η Electric Boat παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή των τεχνικών πλεονεκτημάτων της και της επιχειρησιακής της εμπειρογνωμοσύνης για την αποτελεσματική διαχείριση των προκλήσεων της παραγωγής πυρηνικών υποβρυχίων.

Πηγή: Prnewswire