ΗΠΑ: Φέρονται να εξετάζουν επιπρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη ανακοινώσει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης και του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, για την κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Την πιθανότητα εφαρμογής νέων μέτρων — συμπεριλαμβανομένων και ισχυρότερων κυρώσεων — σε βάρος της Τουρκίας εξετάζουν οι ΗΠΑ, μετά από τις άκαρπες πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών για την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στη διάρκεια των συνομιλιών που είχαν ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και ο Αμερικανός ομόλογός του, οι δύο πλευρές δεν κατόρθωσαν να βρουν κοινό έδαφος σε σχέση με την υπόθεση Μπράνσον. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει σχολιάσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες, αναφέροντας μόνο ότι στη συζήτηση ετέθη επί τάπητος το ζήτημα, όπως και οι διμερείς σχέσεις σε γενικές γραμμές.

Υπνεθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης και του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, με την Άγκυρα να απαντά στις αμερικανικές κυρώσεις, δίδοντας εντολή για το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών των ΗΠΑ.

Πηγή: Sputnik