«Επιδημία» αυτοκτονιών στον Αμερικάνικο στρατό!

 Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα USA Today γραφει ότι τον μήνα Ιούλιο επιβεβαιώθηκαν 38 αυτοκτονίες στον στρατό των ΗΠΑ, δηλαδή περιπου μια αυτοκτονία την μέρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του στρατού το ποσοστό αυτοκτονίας φέτος ξεπέρασε αυτο της προηγούμενης χρονιάς, ιδιαίτερα μεταξύ των ενεργών στρατιωτών- με μια αύξηση 22%.
Το τρέχον ποσοστό αυτοκτονιών στον στρατό των ΗΠΑ τους πρώτους επτά μήνες του 2012 είναι 29 θάνατοι ανά-100, 000, ξεπερνώντας το ποσοστό της προηγούμενης χρονιάς δήλωσε ο Bruce Shahbaz, αναλυτής του Στρατού.

Σύμφωνα με τον Shahbaz, φέτος έχει προκύψει ένα νέο φαινόμενο με τις περισσότερες αυτοκτονίες να είναι μεταξύ των βετεράνων στρατιωτών, ο στρατός θεωρεί τους νεότερους στρατιώτες ως πιο ευάλωτους αλλά αυτό μάλλον έχει αρχίσει να αλλάζει
Ο Shahbaz λέει οτι μια θεωρία για το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών είναι ότι αφου γυρίσουν απο το πεδίο της μάχης οι στρατιώτες περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι και είναι εξαιρετικά δυσκολο να προσαρμοστουν στις συναισθηματικές απαιτησεις της καθημερινότητας.

Σε προσφατες δηλώσεις του ο Υπουργος Αμυνας των ΗΠΑ Λέον Πανέτα αναγνώρισε οτι «Κάτι δεν πάει καλά» και παρομοίωσε την αυξηση στο ποσοστό των αυτοκτονιών με «επιδημία».