HIMARS εναντίον Ρωσικής αεράμυνας: Νέο χτύπημα στη στρατηγική γέφυρα Αντονόφσκι [vid]

Η γέφυρα Αντονόφσκι (ή Αντονίφσκι) στη Χερσώνα αποτέλεσε κατά τα φαινόμενα εκ νέου στόχο των Ουκρανικών HIMARS.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στη γέφυρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά μετά από ουκρανικό πλήγμα, ενώ η ρωσική αεράμυνα φέρεται να εξουδετέρωσε κι άλλους πυραύλους με τον ίδιο στόχο.

Το σχετικό βίντεο κοινοποίησε μέσω Twitter ο σύμβουλος του Ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Άντον Γκερασένκο, σημειώνοντας πως είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τις ουκρανικές δυνάμεις να μην επιτρέψουν στους Ρώσους την αποκατάσταση των ζημιών.

Πολλοί λογαριασμοί στο Twitter αναφέρουν ότι τα ουκρανικά χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν με HIMARS, τα πυραυλικά συστήματα που παρέλαβε από τις ΗΠΑ η Ουκρανία και κατά πολλούς αναλυτές έχουν προσδώσει άλλη τροπή στον πόλεμο.

Η συγκεκριμένη γέφυρα αποτέλεσε και πάλι στόχο του ουκρανικού στρατού, πριν ακόμη παραλάβει τα HIMARS.

Ο στόχος, προφανής: να αποκοπεί η δίοδος εφοδιασμού του ρωσικού στρατού στη Χερσώνα, αλλά και ο τρόπος διαφυγής του, ώστε να παγιδευτεί στην περιοχή, μία από τις πρώτες που κατέλαβε λίγο μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Το είχε περιγράψει εύγλωττα ο προεδρικός σύμβουλος Μιχαΐλο Ποντόλιακ, όταν στις 27 Ιουλίου έγραφε: «…οι κατακτητές θα πρέπει να μάθουν πώς να κολυμπούν στον ποταμό Δνείπερο. Ή θα πρέπει να φύγουν από τη Χερσώνα όσο είναι ακόμα δυνατό. Μπορεί να μην υπάρξει τρίτη προειδοποίηση».