Χαμάς: Απειλή – τελεσίγραφο προς Ισραήλ αν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα – ΦΩΤΟ

Η Χαμάς απείλησε να εξαπολύσει ρουκέτες κατά των ισραηλινών πόλεων, Ασντόντ και Μπερ Σεβά, εάν συνεχιστούν οι αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στη Γάζα.

Νωρίτερα σήμερα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν, όπως αναφέρθηκε, αεροπορική επιδρομή κατά του «αρχηγείου της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Χαμάς», αφότου πάνω από 300 ρουκέτες είχαν εκτοξευτεί νωρίτερα από τη Χάζα προς το ισραηλινό έδαφος.

Οι ισραηλινές δυνάμεις δήλωσαν ότι ο στόχος ήταν η τοποθεσία όπου «οι υπεύθυνοι πληροφοριών της Χαμάς συγκέντρωσαν πληροφορίες για να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών».

«Απ’ όταν τρομοκρατικές οργανώσεις στη Γάζα ξεκίνησαν την εκτεταμένη επίθεσή τους κατά ισραηλινών πολιτών: περίπου 370 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα στο Ισραήλ. Περίπου 100 ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αεράμυνας Σιδερένιος Θόλος», αναφέρεται σε μήνυμα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων στο Twitter.

Οι Ισραηλινοί απάντησαν στην παλαιστινιακή επίθεση, χτυπώντας περίπου 150 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ αυτών, βάσεις μαχητών, οπλοστάσια, υπόγειες σήραγγες, τρία κυβερνητικά κτίρια που χρησιμοποιούνται από το κίνημα της Χαμάς για στρατιωτικούς σκοπούς και ένα πλοίο που ανήκει σε ναυτικές μονάδες των Παλαιστινίων μαχητών.

«Σε απάντηση των εκατοντάδων ρουκέτων που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα στο Ισραήλ, τα μαχητικά μας αεροσκάφη χτύπησαν στόχους τρομοκρατών της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ σε όλη τη Γάζα. Η Χαμάς θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες των ενεργειών της», ανέφεραν οι Ισραηλινές Δυνάμεις.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον του αρχηγείου της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Χαμάς, η οποία σύμφωνα με τις Ισραηλινές Δυνάμεις, βρισκόταν σε ένα κτίριο που παρουσιαζόταν ως Al Amal Hotel.

Οι εχθροπραξίες στα σύνορα Ισραήλ και Γάζας ξανάρχισαν αφότου Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ρουκέτες κατά του Ισραήλ για να εκδικηθούν για επτά μαχητές που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ειδικής επιχείρησης ισραηλινών δυνάμεων το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: Sputnik