Η Χαμάς στέλνει UAV πάνω απο την Γάζα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ – Παλαιστίνης δεν διαδραματίζεται μόνο στην στεριά. Το διαδίκτυο έχει πλέον ένα τεράστιο ρόλο στο πώς οι δύο πλευρές χειρίζονται τα τραγικά γεγονότα στην Λωρίδα της Γάζας.

Παρακάτω θα δείτε δυο βίντεο, το ένα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο απο τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις και το δέυτερο απο την Χαμάς.
Στο βιντεο, που ειναι μια απο τις τελευταίες αναρτήσεις της Χαμάς στο διαδίκτυο, φαίνεται ενα οπλισμένο UAV να πετάει πάνω απο την Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο ειναι αδύνατο να γνωρίζουμε εαν οι τέσσερις πυραυλοι που διακρίνονται στο βίντεο ειναι πραγματικοί. Αν και μοιάζουν οτι ειναι…!

Το βίντεο αυτο «εκτοξέυθηκε» στα social media αφου το Ισραήλ γνωστοποίησε οτι κατέρριψε ενα Παλαιστινιακό UAV. Ένας εκπρόσωπος των IDF (των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων), μιλώντας στην ισραηλινή τηλεόραση, δήλωσε ότι τους τελευταίους μήνες το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την προσπάθεια της Χαμάς να κατασκευάσει ένα στόλο απο UAV και οτι έχουν ήδη τερματίσει αυτη την προσπάθεια. Ως απόδειξη οι Ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν αναρτήσει το παρακάτω βίντεο κατάρριψης Παλαιστινιακού UAV. Δεν ειναι σαφές αν το UAV μετέφερε πυραύλους όμως όπως φαίνεται η Χαμάς θελει τον κόσμο να ξέρει οτι διαθέτει πυραύλους…

Δειτε το βιντεο των Ισραηλινών

Ωστόσο η απάντηση της Χαμάς στον πόλεμο των social media δεν άργησε να φτάσει. Η ανάρτηση με το «οπλισμένο» UAV εχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Το μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος φαίνεται να είναι τύπου Ababil Α1Β, τα οποία κατασκευάζονται στο Ιράν.
Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι το αεροσκάφος πραγματοποιήσε τρεις αποστολές πάνω από ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις και μια πάνω απο το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας. Ωστόσο, καμία από αυτές τις αποστολές δεν ειχε ως αποτέλεσμα την χρήση των πυραύλων.

Δείτε το βίντεο της Χαμάς

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε οτι η Χαμάς εχει αναβαθμίσει σημαντικά το οπλοστάσιο της, όχι μόνο με μη – επανδρωμένα αεροσκάφη αλλα και με ρουκέτες. Την προηγούμενη βδομλαδα, μια ρουκέτα προσγειώθηκε κοντά στην ισραηλινή πόλη Hadera αυτη η ρουκέτα φαίρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να ειναι η Συριακής κατασκευής ρουκέτα Μ-302. Διαβάστε εδω το σχετικό άρθρο για τις ρουκέτες της Χαμάς.

Μετάφραση/Επιμέλεια – OnAlert
Πηγές – Gizmodo/YouTube/OnAlert

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισραήλ-Παλαιστίνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ισραηλινοί κομάντος μπήκαν στη Γάζα