Η πρώτη τρανσέξουαλ αξιωματικός στο Βρετανικό στρατό! ΦΩΤΟ

Αφού υπηρέτησε σε πεδία μάχης του Αφγανιστάν, η Hannah Winterbourne αποκαλύπτει οτι ειναι η πρώτη τρανσέξουαλ αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού.

Ως λοχαγός του Τεχνικού Σώματος, ειναι η πιο υψηλόβαθμη τρανσέξουαλ του Βρετανικού στρατού και η μόνη που εχει γίνει αξιωματικός.
Η 27χρονη γεννήθηκε αγόρι και πέρασε τα πρώτα χρόνια στο στρατό ως άντρας, πριν αποφασίσει να υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, ενώ βρισκόταν στο βάση Bastion (Camp Bastion) στο Αφγανιστάν .


Σε δηλώσεις της στη Βρετανική εφημερίδα Daily Mail έιπε οτι ενώ ηταν στην έρημο σε ενα αντίσκηνο με έπτα άνδρες κατάλαβε οτι δεν ήταν ο εαυτός της.  “Στο Αφγανιστάν δε μπορούσα να ειμαι ο εαυτός μου, δεν υπήρχε αυτη η πολυτέλεια, οποτε αυτο με έκανε να συνηδητοποιήσω οτι έπρεπε να αλλάξω, οχι μόνο εγω αλλα τη ζωή μου ριζικά”

Η αξιωματικός – που έχει επιλέξει να μην αποκαλύψει το αρχικό της όνομα καθώς αυτο ειναι σαν μια “ταμπέλα” απο το παρελθόν της – είπε οτι παλεύει με τον εαυτό της από μικρή ηλικία.

Όπως ειπε στην εφημερίδα Sun: «Απο τότε που θυμάμαι, ειχα την αίσθηση οτι αυτο που ένιωθα δεν ηταν αυτο που έπρεπε. Αλλα επειδη ήμουν πολύ μικρή δε μπορούσα να καταλάβω οτι αυτο που ένιωθα ηταν ουσιαστικά οτι έπρεπε να είμαι κορίτσι και όχι αγόρι

Η κοινωνία μας λέει οτι τα μικρά αγόρια παίζουν με φορτηγά και φοράνε μπλε και εγώ απλά δεν άνηκα ποτέ σε αυτή την κατηγορία … Καθώς μεγάλωνα αυτά τα συναισθήματα γινόντουσαν όλο και πιο έντονα και φυσικα ειναι στην εφηβεία που αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε λιγο παραπάνω για το φύλο.”

“Τότε ήταν που σκέφτηκα οτι αυτο που ήμουν ήταν απλά λάθος, στην πραγματικότητα έπρεπε να είμαι γυναίκα.”

Στο 15, εντάχθηκε σε κολλέγιο για τις ένοπλες δυνάμεις, στη συνέχεια πήρε υποτροφία απο το στρατό για να σπουδάσει Electronic Engineering στο Πανεπιστήμιο του Newcastle. Ακολούθησε η ακαδημία Sandhurst.
Στη συνέχεια πήρε μετάθεση στη Γερμανία, όπου ξεκίνησε τη διαδικασία για την αλλαγή φύλου.

Όταν τελικά πηρε μετάθεση στο στις βάσεις του Catterick στο North Yorkshire της Μεγάλης Βρετανίας, ζούσε ανοιχτά ως γυναίκα – και εχει περάσει τωρα ένας χρόνος από την πλήρη αλλαγή μετά την έναρξη της ορμονικής θεραπείας, έχοντας κάνει διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις και αφου αφαιρέθηκε και το γένι της.

“ Ποτέ δε ξέρεις πώς θα αντιδράσει ο κόσμος. Ο φόβος σε βαραίνει κάθε μέρα. Ειναι δύσκολο να ξεφυγείς.”
Μετά την ορμονική θεραπεία και το χειρουργείο μου επέτρεψαν να αλλάξω το σώμα μου σε βαθμό που μπορώ να αισθάνομαι καλά να περπατάω στο δρόμο ως γυναίκα. Ο κόσμος βλέπει μια γυναίκα και μου μιλάνε ως γυναίκα. Αυτο μου έδωσε αυτοπεποίθηση.”

Η αξιωματικός δήλωσε οτι ηταν σημαντικό που οι γονείς της την στήριξαν και πρόσθεσε οτι αυτο ειναι εξαιρετικά δύσκολο για τον κάθε γονέα.
Φοβόταν οτι η απόφαση της να γίνει γυναίκα θα τερμάτιζε την καρριέρα της στο στρατό αλλα ανακάλυψε οτι απο το 1991 ο Βρετανικός στρατός επιτρέπει να υπηρετουν άνδρες και γυναίκες τρανσέξουαλ.

Πηγή – Daily Mail
Μετάφραση/Επιμέλεια – OnAlert