Η απίστευτη ιστορία μιας φωτογραφίας στο Αφγανιστάν

Ένας Βρετανός στρατιώτης της RAF κι ένας Αφγανός αστυνομικός μαζί σε μια φωτογραφία.
Ο Βρετανός στρατιώτης της φωτογραφίας ποζάρει χαμογελώντας μπρόστα στον φακό της κάμερας. Ο άνδρας που βρίσκεται δίπλα του, και αυτός χαμογελώντας κοιτάει την κάμερα.  … Ωστόσο αυτο που δεν μπόρεσε να καταγράψει ο φακός ειναι αυτο που θα γινόταν αμέσως μετά. 

Αμέσως μετα την φωτογραφία ο Αφγανός άνδρας έστρεψε το όπλο του προς το 25χρονο Βρετανό δεκανέα Μπρέντ Μακάρθυ και τον πυροβόλησε. Ο σύντροφος του Μακάρθυ, ο δεκανέας Ντέιβις, που φαίνεται πίσω απο τους δυο άνδρες επίσης σκοτώθηκε απο ενα δεύτερο Αφγανό που βρίσκεται εκτός πλάνου.
Οι Βρετανοί που βρισκόντουσαν μαζι με άλλους 6 ειχαν ώς στοχο να μιλήσουν με τους Αφγανούς αστυνομικούς στα πλαίσια της εκπαίδευσης της αστυνομίας. Όταν είδαν τους δυο Αφγανούς με αστυνομικά ρούχα υπέθεσαν οτι οι συνθήκες ηταν κανονικές. 

Βέβαια σύμφωνα με μαρτυρίες και όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, το περιστατικό μπορεί να ειναι άμεσα συνδεδεμένο με κάτι που ειπε ο Ντέιβυς, ο οποίος αφου είδε τον ένα άνδρα εκφώνησε στους φίλους του και πρός τον Μακάρθυ, γελώντας «Δειτε τον, τα έκανε πάνω του απ’ τον φόβο του!». Αν παρατηρήσετε το παντελόνι στην φωτογραφία φαίνεται βρεγμένο.

Σύμφωνα με την Βασιλική Πολεμική Αεροπορία αυτοι οι άνδρες ηταν απο τους καλύτερους στις Ειδικές Δυνάμεις, σε αυτες τις συνθήκες μικρά περιστατικά – όπως ηταν αυτό – μπορούν να πυροδοτήσουν πολύ εύκολα μια ατμόσφαιρα και κατ’επέκτασην να έχουν μια τραγική κατάληξη…

Πηγή/ΦΩΤΟ: Daily Mail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρετανία: Θανάτωσαν τα σκυλιά του Ουίλλιαμ στην RAF

Βρετανία: Παραιτείται απο τον στρατό ο Πρίγκηπας Ουίλλιαμ

«Συνωστισμός» στη Σούδα – Επτά πολεμικά πλοία των Βρετανών κατέπλευσαν στη βάση