GUR: «Ρώσος εγκληματίας πολέμου εξοντώθηκε από το σφυρί της δικαιοσύνης» [σκληρές εικόνες]

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) δημοσίευσε εικόνες και βίντεο από τον θανατηφόρο τραυματισμό ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος σύμφωνα με το Κίεβο ήταν υπεύθυνος για αιματηρές αεροπορικές επιδρομές που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν Ουκρανοί άμαχοι πολίτες και χαρακτηρίστηκε ως «εγκληματίας πολέμου».

Ειδικότερα, η GUR ανακοίνωσε ότι «στις 20 Οκτωβρίου 2024, ο Ρώσος αξιωματικός Ντμίτρι Γκολένκοφ βρέθηκε νεκρός στην πόλη Σουπόνεβο της περιφέρειας Μπριάνσκ, με πολλαπλά τραύματα που προκλήθηκαν πιθανώς από χτυπήματα με σφυρί», ωστόσο οι Ουκρανοί διευκρινίζουν ότι «δεν γνωρίζουν πως προκλήθηκε το περιστατικό».

Μπορείτε να δείτε εδώ την ανάρτηση [σκληρές εικόνες]

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πληροφορίες της GUR, μετέδωσαν ότι ο Ντμίτρι Γκολένκοφ ήταν πιλότος της 52ης Μοίρας Βαρέων Βομβαρδιστικών, η οποία χρησιμοποιεί στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Tu-22M3 για να πραγματοποιεί σφοδρές πυραυλικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας.

Ρωσικό βομβαρδιστικό τύπου Tu-22M3. REUTERS/Maxim Shemetov/File Photo

«Ήταν εγκληματίας πολέμου»

Μάλιστα, η GUR κατηγόρησε τον νεκρό Ρώσο αξιωματικό ότι συμμετείχε σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς και πλήγματα εναντίον αμάχων, μεταξύ των οποίων το αιματηρό πλήγμα με πυραύλους τύπου Kh-22 στο εμπορικό κέντρο της πόλης Κρεμεντσούκ στην περιφέρεια Πολτάβα τον Ιούνιο του 2022, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «τρομοκρατική ενέργεια» από το Κίεβο, ενώ είχε στοιχίσει την ζωή σε περισσότερους από 20 ανθρώπους.

Μάλιστα, ο ίδιος κατηγορείται ότι συμμετείχε και στην καταστροφική επίθεση εναντίον ουκρανικού νοσοκομείο στην πόλη Ντνίπρο, τον Μάιο του 2023, όταν ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Tu-22M3 εξαπέλυσαν πυραύλους τύπου Kh-22, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 40 άμαχοι.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Ρώσος αξιωματικός ήταν ένας «εγκληματίας πολέμου που βρήκε θάνατο από το σφυρί της δικαιοσύνης».

Πηγή: Kyiv Independent / Φωτογραφία GUR