GUR: «Oυκρανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων έκαναν επιτυχημένη απόβαση στην Κριμαία» [pics]

Ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε τις αναφορές περί απόβασης των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Κριμαία και πιο συγκεκριμένα στο νοτιοδυτικό τμήμα της χερσονήσου, σε μια κοινή επιχείρηση με την συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι ειδικές δυνάμεις επιχειρήσεων της GUR μαζί με ναυτικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν επιτυχώς την αποστολή τους, προκαλώντας απώλειες σε προσωπικό και μέσα των ρωσικών δυνάμεων.

Τέλος, τόνισε ότι ο αντικειμενικός σκοπός της επιχείρησης ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Σημειώνεται ότι στην περιοχή αυτή είναι εγκατεστημένη μια αρκετά σημαντική ρωσική στρατιωτική βάση διαβιβάσεων και επικοινωνιών ενώ είναι ανεπτυγμένα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας και ραντάρ.

Από την πλευρά τους, ρωσικά κανάλια στο Telegram ανέφεραν ότι σημειώθηκαν εκρήξεις στις 5 π.μ (τοπική ώρα) στον οικισμό Μαγιάκ, ενώ έκαναν λόγο και για εμπλοκή αεροσκαφών, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους στην Κριμαία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την καταστροφή ενός πυραυλικού συστήματος αεροπορικής άμυνας τύπου S-400 που είχε αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Olenivka, όπου και πραγματοποιήθηκε η σημερινή απόβαση, όπως ισχυρίζεται η GUR.

Φωτογραφία αρχείου Reuters