GUR: Έπληξε με drones διυλιστήριο πετρελαίου στο Βορονέζ της Ρωσίας [vids]

Το διυλιστήριο πετρελαίου στην Ριαζάν της Ρωσίας δέχθηκε επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) υπό την «επίβλεψη» της υπηρεσίας Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας (GUR) της Ουκρανίας τη νύχτα της 30ής Απριλίου προς την 1η Μαΐου.

Η επίθεση των ουκρανικών drones που επιμελήθηκε η GUR πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Βορονέζ της Ρωσίας.

Στέλεχος της GUR που μίλησε στην ουκρανική Pravda ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένας στρατιωτικός στόχος στην Ριαζάν χτυπήθηκε. Υπάρχει σημαντική ζημιά, έγινε έκρηξη».

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι συγκεντρώνονται πληροφορίες για τις συνέπειες της επίθεσης στο διυλιστήριο πετρελαίου στην περιφέρεια Βορονέζ της Ρωσίας.

Η GUR συνήθως ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει επίσημα τις επιχειρήσεις που οργανώνει. Ωστόσο, αξιωματούχοι της τονίζουν ότι τα διυλιστήρια πετρελαίου, που συντηρούν το ρωσικό στρατιωτικό και βιομηχανικό οικοδόμημα, θεωρούνται νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι της Ουκρανίας που αντιμετωπίζει τη ρωσική ένοπλη επιθετικότητα εδώ και 11 χρόνια, αν κανείς συ6νυπολογίσει την εισβολή στην Κριμαία.

Το διυλιστήριο πετρελαίου της Ριαζάν που επλήγη από τα ουκρανικά drones υπάγεται στην Rosneft, μια ρωσική κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Πηγή: pravda.com.ua