Γκάρι Κασπάροφ: Στο στόχαστρο δολοφονίας σύμφωνα με προειδοποιήσεις υπηρεσιών ασφαλείας

«Οι λιθουανικές και οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας μάς ενημέρωσαν ότι οι ζωές μας βρίσκονται σε κίνδυνο»

EPA/Pawel Supernak POLAND OUT EPA/Pawel Supernak POLAND OUT

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Γκάρι Κασπάροφ, Ρώσος αντιπολιτευόμενος και πρώην πρωταθλητής σκακιού που διαβιεί αυτοεξόριστος, ενημερώθηκε από τις αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ και της Λιθουανίας ότι η ζωή του διατρέχει «κίνδυνο».

Την ίδια προειδοποίηση φέρεται να έλαβε και ο στενός συνεργάτης του, Ιβάν Τιουτρίν, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο Κασπάροφ μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η είδηση, σύμφωνα με την οποία, μαζί με τον από χρόνια συνεργάτη μου και συνιδρυτή του Φόρουμ της Ελεύθερης Ρωσίας Ιβάν Τιουτρίν βρισκόμαστε σε κατάλογο στόχων δολοφονίας, δεν με εξέπληξε, παραταύτα είναι ένα σοκ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οι λιθουανικές και οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας μάς ενημέρωσαν ότι οι ζωές μας βρίσκονται σε κίνδυνο και ότι οφείλουμε να λάβουμε προληπτικά μέτρα. Το έκανα και θα συνεχίσω να το κάνω», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ