Γκάλαντ: Τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν θα είναι «θανατηφόρα, ακριβή και αναπάντεχα»

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ εμφανίστηκε σήμερα να λέει ότι τα αντίποινα του Ισραήλ εναντίον του Ιράν για την πυραυλική του επίθεση θα είναι «θανατηφόρα, ακριβή και αναπάντεχα», σε βίντεο που δημοσιεύτηκε σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Αφού περιέγραψε την πυραυλική επίθεση του Ιράν την 1η Οκτωβρίου ως αποτυχημένη, ο Γκάλαντ δήλωσε: «Οποιοσδήποτε μας επιτίθεται, θα πληγεί και θα πληρώσει ένα τίμημα. Η επίθεσή μας θα είναι θανατηφόρα, ακριβής και πάνω απ’ όλα αναπάντεχη, δεν θα καταλάβουν τι συνέβη και πώς συνέβη, θα δουν τα αποτελέσματα», τόνισε, μιλώντας σε στελέχη της Μονάδας Πληροφοριών 9900 του IDF – μια μονάδα που συγκεντρώνει πληροφορίες σε θέατρα πολέμου.

Για την επίθεση με 200 βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν, ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ δήλωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία βγήκε «αλώβητη» και ότι όλοι οι διάδρομοι είναι σε λειτουργία, κανένα αεροπλάνο δεν υπέστη ζημιές, και δεν τραυματίστηκαν στρατιώτες ή πολίτες.

Από την μεριά του, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού προειδοποίησε σήμερα ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να πλήττει «ακατάπαυστα» τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε σφοδρά τη Χεζμπολάχ, χωρίς να της αφήσουμε την παραμικρή ανάπαυλα, ούτε την παραμικρή ευκαιρία να ανακάμψει» μετά τη «σημαντική ζημιά που (της) προκαλέσαμε» ανέφερε ο στρατηγός Χέρτσι Χαλέβι σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον στρατό.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου Reuters