Γκάλαντ σε Όστιν: Οι επιχειρήσεις των IDF κατά της Χαμάς θα επιτρέψουν μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, δήλωσε στον ομόλογό του των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας δημιούργησαν τις συνθήκες που θα επιτρέψουν να επιτευχθεί συμφωνία για τους ομήρους, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Γκάλαντ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας έκανε τη δήλωση αυτή σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στη διάρκεια της νύχτας με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, προστίθεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Γκάλαντ.

«Οι επιχειρήσεις των IDF (Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων) οδήγησαν στις συνθήκες που είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί μια συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων, η οποία είναι η ύψιστη ηθική επιταγή αυτήν την στιγμή», δήλωσε ο Γκάλαντ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας του θύλακα ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 38.794 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 89.364 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου. Τις τελευταίες 24 ώρες, τουλάχιστον 81 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 198 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters