O Γιαχία Σινουάρ πέθανε από σφαίρα στο κεφάλι: Σε απόρρητη τοποθεσία η σορός – Επιβεβαιώνει εμμέσως η Χαμάς

REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa/File Photo

Ο Μπασέμ Ναϊμ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, επιβεβαίωσε εμμέσως σήμερα Παρασκευή (18.10.2024) τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο θάνατος του Σινουάρ δεν συνεπάγεται το τέλος της Χαμάς και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «το Ισραήλ κάνει λάθος αν πιστεύει ότι η δολοφονία των ηγετών μας σημαίνει το τέλος του αγώνα του παλαιστινιακού λαού».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως και άλλοι πρώην ηγέτες της Χαμάς είχαν σκοτωθεί και αυτά τα γεγονότα είχαν ως αποτέλεσμα το κίνημα να γίνεται ολοένα και πιο ισχυρό και δημοφιλής, ενώ οι μάρτυρες έγιναν σύμβολα για τις μελλοντικές γενιές να συνεχίσουν τον αγώνα για μια ελεύθερη Παλαιστίνη» ενώ ακόμα υπογράμμισε ότι «η Χαμάς θα νικήσει στο τέλος». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν αποτελούν επιβεβαίωση του θανάτου του Γιαχία Σινουάρ.

Τι έδειξε η αυτοψία

Από την πλευρά του Ισραήλ, οι δυνάμεις των IDF ανακοίνωσαν σήμερα (18.10.2024) ότι το πτώμα του Γιαχία Σινουάρ μεταφέρθηκε σε απόρρητη τοποθεσία μέσα στο Ισραήλ, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Αμπού Καμπίρ το βράδυ της Πέμπτης (17.10.2024).

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η αυτοψία επιβεβαίωσε ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι, ενώ είχε εμφανείς εκδορές και πληγές από θραύσματα βολής πυροβολικού., ενώ οι ιατροδικαστές περιμένουν τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων για να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν ναρκωτικά ή άλλες ασυνήθιστες ουσίες στο αίμα του τη στιγμή του θανάτου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σορός του Σινουάρ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το Ισραήλ ως συμβολικός και ουσιαστικός «μοχλός πίεσης» για να επιτευχθεί μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων με την Χαμάς.

Φωτογραφία αρχείου Reuters