Γιαχία Σινουάρ: Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει – «Ο ηγέτης της Χαμάς είναι νεκρός»

Πρώτη ενημέρωση 16.38 

Δεύτερη ενημέρωση 19.54

Ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σκοτώθηκε χθες, 16 Οκτωβρίου 2024, από ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, όπως επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κάτζ, ο οποίος ενημέρωσε τους ομολόγους του σε πολλές χώρες. «Ο κατά συρροή δολοφόνος Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη σφαγή και τις θηριωδίες της 7ης Οκτωβρίου, σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες», ανακοίνωσε ο Κατς.

Το Ισραήλ ενημέρωσε άμεσα και την αμερικανική ηγεσία και τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η επιχείρηση κατά την οποία σκοτώθηκε ο Σινουάρ έγινε σε συνεργασία των IDF με τη Σιν Μπετ (Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας) και το πτώμα του μεταφέρθηκε άμεσα σε ισραηλινό έδαφος για να ταυτοποιηθεί η σορός του μέσω DNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σινουάρ, ο «ενορχηστρωτής» της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023, σκοτώθηκε στην περιοχή της Ράφα στη νότια Γάζα, ενώ οι άλλοι δύο τρομοκράτες ήταν οι σωματοφύλακές του.

Οι Times of Israel μεταδίδουν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε εντολή να ενημερωθούν άμεσα οι οικογένειες των ομήρων, ότι κανένας όμηρος δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε από την επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων, καθώς ήταν γνωστό ότι ο Σινουάρ φρόντιζε να έχει πάντα γύρω του Ισραηλινούς ομήρους (κυρίως παιδιά), για να μην μπορούν να τον στοχοποιήσουν οι IDF.

«Θα φτάσουμε κάθε τρομοκράτη και θα τον εξουδετερώσουμε», γράφει σε ανάρτησή του ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Διαβάστε επίσης: Γιαχία Σινουάρ: Ποιος ήταν ο αρχηγός της Χαμάς – Από τα κρατητήρια του Ισραήλ στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου