Γιαχία Σινουάρ: Η στιγμή που οι IDF εντοπίζουν το πτώμα του αρχηγού της Χαμάς ανάμεσα στα συντρίμμια [vid]

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) έδωσε στη δημοσιότητα νέα πλάνα από την επιχείρηση στη Γάζα, κατά την οποία σκοτώθηκε ο αρχηγός της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, στις 16 Οκτωβρίου 2024.

Τα πλάνα καταγράφηκαν από κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο κράνος ενός Ισραηλινού στρατιώτη και δείχνουν καρέ καρέ την στιγμή που ανακαλύπτουν το πτώμα του Σινουάρ ανάμεσα στα συντρίμμια.

«Ένας ακόμα τρομοκράτης εξοντώθηκε», ακούγεται να λέει ο στρατιώτης, με τον διοικητή του να απαντάει ότι «μπορεί να υπάρχουν και άλλοι τριγύρω στα συντρίμμια, όμως σε κάθε περίπτωση κάνατε εξαιρετική δουλειά, μπράβο στο τάγμα και στον ελεύθερο σκοπευτή».

Υπενθυμίζεται ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες δεν ήξεραν ότι πρόκειται για τον αρχηγό της Χαμάς, ενώ στην ίδια επιχείρηση στη νότια Ράφα σκοτώθηκαν άλλοι τρεις τρομοκράτες.

Στα πλάνα εμφανίζεται ο κατεστραμμένος όροφος, από βλήματα του ισραηλινού τανκ τύπου Merkava, στον οποίο είχε κρυφτεί ο Γιαχία Σινουάρ μετά την πρώτη ανταλλαγή πυρών με τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Διαβάστε επίσης: Γιαχία Σινουάρ: Πως τα «Ιπτάμενα Λιοντάρια» των IDF σκότωσαν τον «χασάπη της Χαν Γιουνίς» – Το χρονικό της εμπλοκής [vid, pics]

Πηγή: Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου