Γερμανία: Πάγος μέχρι νεωτέρας στον διαγωνισμό για τα νέα ελικόπτερα του Στρατού

 Πάγος μπαίνει στον διαγωνισμό ύψους 4 δισ. ευρώ της Γερμανίας για την αγορά νέων ελικοπτέρων βαρέος μεταφορικής ικανότητας, η οποία επρόκειτο να εκδοθεί φέτος, σύμφωνα με με το Reuters.

Η προγραμματισμένη έναρξη του διαγωνισμού μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα «καθυστερήσει μέχρι νεωτέρας», δήλωσε η Διεύθυνση Εξοπλισμών του Γερμανικού Υπουργείου Άμυνας σε επιστολή προς διάφορες εταιρείες άμυνας.

Η Διεύθυνση Εξοπλισμών δεν έδωσε λόγο για τα αίτια της καθυστέρησης ή δεν δήλωσε πότε θα ξεκινήσει η διαγωνισμός. «Μόλις καθοριστεί νέα ημερομηνία, θα σας ενημερώσουμε αμέσως», ανέφερε στη σύντομη επιστολή.

Ο Bundeswehr, ο γερμανικός στρατός, επιθυμεί να εξοπλιστεί με 45 έως 60 ελικόπτερα βαρέος μεταφορικής ικανότητας κατά την επόμενη δεκαετία.

Η υπουργός Άμυνας κ. Ursula von der Leyen δήλωσε νωρίτερα ότι ο διαγωνισμός θα μπορούσε να καθυστερήσει καθώς η χρηματοδότηση του σχεδίου δεν εξασφαλίστηκε ακόμα στις τρέχουσες κοινοβουλευτικές διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό.

Η Von der Leyen, μέλος των συντηρητικών της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, πιέζει για μεγαλύτερες αυξήσεις των στρατιωτικών δαπανών, αλλά αντιμετωπίζει αντίσταση από το υπουργείο Οικονομικών που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των σοσιαλδημοκρατών, το οποίο προτιμά περισσότερες δαπάνες σε υποδομές και την ψηφιοποίηση.

Πηγή Reuters, φωτογραφία αρχείου Reuters