Γερμανία: Οδύνη για τους δύο αδικοχαμένους Έλληνες από το τραγικό δυστύχημα στο Τρίερ

Θρήνος στη Γερμανία και στην ελληνική κοινότητα της χώρας μετά την είδηση ότι στα θύματα του χθεσινού δυστυχήματος συγκαταλέγονται και δύο Έλληνες.

Δεν μπορούν να πιστέψουν στην ελληνική κοινότητα της Γερμανίας και του Λουξεμβούργου πως μέσα σε λίγα λεπτά μια οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος όταν βρέθηκε στην τρελή πορεία του τζιπ που οδηγούσε ένας μεθυσμένος 51χρονος Γερμανός στην πόλη Τρίερ κοντά στα σύνορα των δυο χωρών, παρασύροντας στον θάνατο συνολικά 5 ανθρώπους.

Δυστυχώς ανάμεσα στα θύματα είναι και ο αγαπητός σε όλους Γιώργος, ένας 45χρονος Έλληνας οδοντίατρος και η μόλις δυο μηνών κορούλα του η Βιργινία. Στο νοσοκομείο με τραύματα είναι η σύζυγός του με καταγωγή από την Βόρεια Ελλάδα και το αγοράκι της οικογένειας μόλις 1,5 έτους.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

«Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την οδύνη του για τον τραγικό θάνατο πέντε πολιτών στην Τρίερ της Γερμανίας χθες, μεταξύ των οποίων  συγκαταλέγονται δυστυχώς δύο Έλληνες, ένας άνδρας και η μόλις λίγων εβδομάδων κόρη του.

Σύμφωνα με την έως τώρα πληροφόρηση από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, νοσηλεύονται τραυματισμένοι η σύζυγός του και ο γιος τους. Το Γενικό Προξενείο Φρανκφούρτης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις Γερμανικές αρχές για να παράσχει κάθε συνδρομή. Απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία Reuters