Γερμανία: Να μην καθόμαστε σαν «κουνέλι» απέναντι στις ΗΠΑ

Νέα πυρά προς τις ΗΠΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας. «Οι ΗΠΑ είναι κάτι περισσότερο από μερικά tweets του Λευκού Οίκου» σημείωσε σκωπτικά, αναφερόμενος στον Τραμπ.

Να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της έναντι των ΗΠΑ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, ασκώντας δριμύτατη κριτική στην πολιτικών των δασμών.

«Δεν θα πρέπει να κάτσουμε σαν «κουνέλι» απέναντι στις αμερικανικές κυρώσεις και τους αμερικανικούς δασμούς» τόνισε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

Και πρόσθεσε: Θα πρέπει να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας. Δεν είναι μόνο οι 80 εκατομμύρια Γερμανοί, αλλά και οι 500 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρώπης».

Ο Γερμανός αξιωματούχους, παράλληλα, δεν παρέλειψε να ασκήσει προσωπική κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «είναι λάθος να νομίζουμε πως οι απόψεις του προέδρου αντιπροσωπεύουν όλες τις ΗΠΑ».

«Οι ΗΠΑ είναι κάτι περισσότερο από μερικά tweets του Λευκού Οίκου» σημείωσε σκωπτικά.

Την 1η Ιουνίου, η Ουάσιγκτον έθεσε σε ισχύ τους αυξημένους δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από τις χώρες της Ε.Ε., προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Βρυξελλών, οι οποίες προχώρησαν σε αντίμετρα.

Αυτή την περίοδο, μάλιστα, πραγματοποιούνται διμερείς διαπραγματεύσεις με στόχο τη σταδιακή άρση όλων των δασμών. Ωστόσο, η έκβαση των συγκεκριμένων διαβουλεύσεων θεωρείται αβέβαιη.

Πηγή: Sputnik