Γερμανία – εκλογές: Θρίλερ ανάμεσα σε Χριστιανική Ένωση και Σοσιαλδημοκράτες

Απόλυτη ισοπαλία δείχνει το πρώτο exit poll που δημοσιοποίησε η DW για τις Εκλογές στη Γερμανία.

Σύμφωνα με αυτό, τόσο η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) όσο και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) συγκεντρώνουν ποσοστό 25%, οι Πράσινοι είναι τρίτοι με 15% ενώ απόλυτη ισοψηφία έχεουν και οι Φιλελεύθεροι (FDP) με το Ακροδεξιό κόμμα AfD (11%).

Δεύτερο exit poll – της Aktuelle Prognose – δείχνει μικρό προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία, συγκεντρώνοντας ποσοστό 26% έναντι 24% των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών:

Με βάση τα exit polls, το ZDF προβάλλει και τους πιθανούς συνδυασμούς σχηματισμού κυβέρνησης:

Υπενθυμίζεται πως ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων έκανε την επιλογή του μέσω επιστολικής ψήφου, κάτι που δεν συνυπολογίζεται στις σταθμίσεις των exit polls.

Το Γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει τις πρώτες αντιδράσεις μετά την δημοσιοποίηση των exit polls από τις εκλογές στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το AFP ο Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος δήλωσε πως υπάρχει σαφής εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από το SPD, ενώ ο Γραμματέας του κόμματος της Μέρκελ CDU έκανε λόγο για «πικρό» μήνυμα.

Κι αυτό γιατί όποιο και από τα δύο βασικά exit polls επιβεβαιωθεί, το ποσοστό που συγκεντρώνει η Χριστιανική Ένωση είναι το χαμηλότερο στην μεταπολεμική Γερμανία!