Γερμανία: Απόβαση αμερικανικών αρμάτων μάχης – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Απόβαση αμερικανικών αρμάτων μάχης και βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού στη Γερμανία πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, καθώς νέες αμερικανικές δυνάμεις φτάνουν στην Ευρώπη, για να ενταχθούν στις αμερικανικές δυνάμεις της επιχείρησης Atlantic Resolve. 

Απόβαση αμερικανικών αρμάτων μάχης και βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού στη Γερμανία πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, καθώς νέες αμερικανικές δυνάμεις φτάνουν στην Ευρώπη. Τα αμερικανικά άρματα μάχης και ο εξοπλισμός θα περάσει από τη Γερμανία και τη Πολωνία με κατεύθυνση την Εσθονία,τη Λετονία,τη Λιθουανία και τη Ρουμανία για να ενταχθεί στις αμερικανικές δυνάμεις στην επιχείρηση Atlantic Resolve. Στα συγκεκριμένα κράτη αναμένεται να γίνει παράδοση 3.300 ατόμων και 2.500 ειδών εξοπλισμού,στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται 87 άρματα μάχης Abrams και 18 αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Paladin.

Τα γεγονότα του Μαρτίου του 2014, δημιούργησαν στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που γειτνιάζουν με τη Ρωσία ,συναισθήματα φόβου και απειλής. Το ΝΑΤΟ προκειμένου να διαφυλάξει τη σταθερότητα στη περιοχή και να εκμηδενίσει τυχόν συναισθήματα ανασφάλειας των συμμάχων και των εταίρων του,προέβη στην αποστολή στρατευμάτων στα εδάφη του πρώην συμφώνου της Βαρσοβίας, Η επίδειξη της δέσμευσης των ΗΠΑ για συλλογική ασφάλεια πραγματώθηκε με την άσκηση Atlantic Resolve,κατά την οποία απέστειλε στρατιώτες σε χώρες της ανατολικής και της κεντρικής Ευρώπης.

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης και των ασκήσεων, στις σχέσεις Η.Π.Α- Ευρώπης, αναπτύσσεται η εμπιστοσύνη μέσα από τη συνεργασία των συμμαχικών στρατών, γεγονός που ισχυροποιεί το περιφερειακό οργανισμό και τη σημασία του στο τομέα της ασφάλειας. Επιπλέον, με αυτό το τρόπο αποδεικνύεται η δέσμευση των Η.Π.Α στην ευρωατλαντική συμμαχία για την ασφάλεια και τη προστασία των συμμάχων της.

Ωστόσο, η Μόσχα θεώρει ότι τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δε συμβάλλουν στη σταθερότητα και την ασφάλεια αλλά τείνουν να οδηγήσουν σε νέες εντάσεις το περιφερειακό σύστημα. Χαρακτηριστικά το Μάρτιο του 2017, ο Ρώσος απεσταλμένος στο ΝΑΤΟ Alexander Grushko προειδοποίησε ότι το ΝΑΤΟ επιχειρεί να κάνει γραμμές οριοθέτησης στην Ευρώπη που θα οδηγούσε στην επανέναρξη μιας κούρσας εξοπλισμών, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δε θα συνέφερε τα ευρωπαϊκά έθνη.

Με πληροφορίες από News Front, Latest News Today, Sputnik, US State Department και US Army.