Γάζα: «Ο ηγέτης της Χαμάς συνάντησε τους Ισραηλινούς ομήρους», λένε ισραηλινά ΜΜΕ

Ο αρχηγός της Χαμάς, Γιάχια Σινουάρ, φέρεται να επισκέφτηκε αρκετούς από τους Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνταν σε υπόγεια σήραγγα στη Γάζα, αναφέρουν οι Times of Israel.

Ένας από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν το Σαββατοκύριακο αποκάλυψε ότι ο Σινουάρ τους μίλησε στα εβραϊκά χωρίς προφορά, λέγοντάς τους ότι ήταν ασφαλείς με τη Χαμάς και δεν χρειάζεται να φοβούνται, αναφέρει το Channel 12.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πηγές της κυβέρνησης του Ισραήλ επιβεβαιώνουν τη συνάντηση του Σινουάρ με τους ομήρους.

Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια (αριστερά) και ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ (δεξιά).

Ο Γιάχια Σινουάρ είναι ο «νούμερο ένα» στόχος του Ισραήλ, καθώς θεωρείται υπέυθυνος για την αιματηρή επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου. Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ έχει δηλώσει ότι το Ισραήλ θα «βρει» και θα «εξοντώσει» τον ηγέτη της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας Γιαχία Σινουάρ. «Θα βρούμε τον Σινουάρ και θα τον εξοντώσουμε».

Ο στρατός του Ισραήλ πιστεύει ότι ο ηγέτης της Χαμάς κρύβεται στη νότια Γάζα και συγκεκριμένα στην περιοχή Χαν Γιούνις, όπου πιστεύεται ότι κρατούνται και οι περισσότεροι από τους Ισραηλινούς ομήρους. Μετά το τέλος των χερσαίων επιχειρήσεων στη βόρεια Γάζα, οι IDF σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους στη νότια Γάζα, ώστε να εξουδετερώσουν τον Σινουάρ και την ανώτερη ηγεσία της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Πηγή: Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου Reuters