Γάζα: Ασταμάτητα ισραηλινά πλήγματα σε όλο τον θύλακα – Τουλάχιστον 31 Παλαιστίνιοι νεκροί

REUTERS/Dawoud Abu Alkas

Τουλάχιστον 31 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, σύμφωνα το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξαπέλυσε πύραυλο σε συγκέντρωση Παλαιστινίων στα ανατολικά της πόλης Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, με απολογισμό επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Στη βιομηχανική ζώνη που βρίσκεται βόρεια της πόλης Ράφα, ισραηλινό drone έπληξε μοτοσικλέτα, σκοτώνοντας τρεις νεαρούς Παλαιστίνιους.

Άλλοι 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα σε διάφορα σημεία στη Γάζα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Χαν Γιούνις.

Στην πόλη της Γάζας, οκτώ Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινή επίθεση σε σπίτι, κοντά στο ξενοδοχείο Al-Amal. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Γάζα ανακοίνωσε πως διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν τυχόν επιζώντες στα ερείπια του κτιρίου.

Συγγενείς ομήρων προσπάθησαν να μπουν στη Γάζα για να τους πάρουν πίσω

Οι οικογένειες των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας οργάνωσαν σήμερα μια κινητοποίηση κοντά στα σύνορα, ζητώντας να επιτευχθεί συμφωνία για την απελευθέρωσή τους και, κάποια στιγμή, επιχείρησαν να περάσουν στον θύλακα.

Οι συγγενείς ορισμένων από τους 107 ομήρους που κρατούνται ακόμη στη Γάζα, κρατώντας φωτογραφίες των δικών τους ανθρώπων και φορώντας μπλουζάκια με στίγματα κόκκινης μπογιάς, συγκεντρώθηκαν στο Κιμπούτς Νιρίμ, στο νότιο Ισραήλ, που απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα από τα σύνορα. Άρχισαν να φωνάζουν μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης μέσα από τα μεγάφωνα που ήταν προσανατολισμένα προς τον παλαιστινιακό θύλακα.

REUTERS/Amir Cohen

Μέχρι στιγμής οι διεθνείς προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων δεν έχουν καρποφορήσει.

Κάποια στιγμή σήμερα, μερικές δεκάδες διαδηλωτές έφυγαν από το πλήθος και άρχισαν να τρέχουν προς τα σύνορα με τη Γάζα.

REUTERS/Amir Cohen

Η ισραηλινή αστυνομία σταμάτησε τους συγγενείς προτού προλάβουν να φτάσουν στα σύνορα. Οι αστυνομικοί τους προειδοποίησαν μάλιστα ότι θα γίνουν εύκολοι στόχοι των Παλαιστίνιων μαχητών αν στέκονται σε ανοιχτούς χώρους στην ύπαιθρο.