Φονική επίθεση του Ισραήλ σε χριστιανικό χωριό της Βηρυτού – 11 νεκροί από επίθεση των IDF στη Γάζα

REUTERS/Yara Nardi

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πλήγμα του Ισραήλ εναντίον κατοικίας στο προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγάζι στο κέντρο της Γάζας, μετέδωσε σήμερα (19.10.2024) το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, προσθέτοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αγνοούμενοι κάτω από τα συντρίμμια.

Εξάλλου οι υγειονομικές αρχές της Γάζας κατηγόρησαν τον ισραηλινό στρατό ότι περικύκλωσε και βομβάρδισε το ινδονησιακό νοσοκομείο στην Μπέιτ Λαχία, στο βόρειο τμήμα του θύλακα, τραυματίζοντας περισσότερους από 40 ανθρώπους.

REUTERS/Yara Nardi

 

«Τα ισραηλινά άρματα μάχης περικύκλωσαν πλήρως το νοσοκομείο, έκοψαν την ηλεκτροδότηση και άνοιξαν πυρ με οβίδες με στόχο τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο», δήλωσε ο διευθυντής του ιδρύματος Μαρουάν Σουλτάν. «Αυτό δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για το ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς», υπογράμμισε.

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανέφερε πως τα πλήγματα είχαν στόχο τους επάνω ορόφους του νοσοκομείου και πως «περισσότεροι από 40 ασθενείς» τραυματίσθηκαν, καθώς και ιατρικό προσωπικό.

REUTERS/Yara Nardi

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση του Ισραήλ εναντίον αυτοκινήτου στην Τζουνιέχ, βόρεια της Βηρυτού. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση από ισραηλινές δυνάμεις στην περιοχή αυτή, στην οποία η πλειοψηφία των κατοίκων είναι χριστιανοί.

«Πλήγμα του ισραηλινού εχθρού σε όχημα στην Τζουνιέχ στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους», ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας. Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ διευκρίνισε ότι το πλήγμα πραγματοποιήθηκε στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πρωτεύουσα με το βόρειο Λίβανο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters