«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Οι Χούθι εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 87 τραυματίστηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στο λιμάνι Χοντέιντα και τη γύρω περιοχή, στη δυτική Υεμένη, όπως μεταδίδει σήμερα το προσκείμενο στους Χούθι τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη θεωρήθηκαν αντίποινα στην επίθεση με drone που εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούθι εναντίον του Τελ Αβίβ τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε σε χθεσινό τηλεοπτικό του μήνυμα ότι το λιμάνι της Υεμένης, που βομβαρδίστηκε από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, αποτελεί πύλη εισόδου για τα ιρανικά όπλα που λαμβάνουν οι Χούθι.

Από την πλευρά τους οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης προειδοποίησαν ότι δεν θα διστάσουν να επιτεθούν σε στόχους «ζωτικής σημασίας» στο Ισραήλ.

Ισραηλινό F-15

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν νωρίς σήμερα στην πόλη Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, με τους κατοίκους να αναζητούν προστασία σε καταφύγια. Η Εϊλάτ αποτελεί συχνό στόχο επιθέσεων από τους Χούθι της Υεμένης.

Οι Χούθι της Υεμένης δήλωσαν σήμερα ότι στοχοθέτησαν την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ με πολλαπλούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η αντιαεροπορική του άμυνα αναχαίτισε πύραυλο εδάφους-εδάφους που είχε εκτοξευθεί από την Υεμένη. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Arrow 3 κατέρριψε το βλήμα πριν αυτό περάσει σε ισραηλινό έδαφος.

Με πληροφρίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters / Φωτογραφίες Reuters