F-35 : Η εκτενής του χρήση είναι δεδομένη απέναντι στους S-300 της Συρίας λέει το Ισραήλ

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πρέπει να βασίζεται όλο και περισσότερο στις ικανότητες του stealth αεροσκάφους F-35, εάν πρόκειται να συνεχίσει τις επιδρομές της ακάθεκτα, αφού οι αεροπορικές άμυνες της Συρίας ενισχύθηκαν με συστήματα S-300.

Το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο επίθεσης κατά ιρανών στόχων οπουδήποτε μέσα ή έξω από τη Συρία υποσκάπτεται σοβαρά από τη μεταφορά από την Μόσχα των συστημάτων αεράμυνας S-300 και του συνοδευτικού υλικού στη Δαμασκό.

Αφενός, το γεγονός ότι τα συστήματα αυτά παραδόθηκαν στον Αραβικό Στρατό της Συρίας και αφετέρου η απόφαση της Μόσχας να μπλοκάρει τα συστήματα ραντάρ, πλοήγησης και επικοινωνιών σε οποιοδήποτε αεροσκάφος επιτίθεται στη Συρία μέσω της μεσογειακής ακτής, μπορεί να δυσκολέψει σε τεράστιο βαθμό τις αποστολές των ισραηλινών F-15 και F -16.

Έτσι, για να αποτρέψει πιθανές απειλές για τα μαχητικά του, το Ισραήλ θα βασιστεί περισσότερο στο F-35 για να πραγματοποιήσει τις αποστολές του στη Συρία, ανέφερε αξιωματούχος του Ισραήλ.

Οι επερχόμενες επιθέσεις δεν θα είναι οι πρώτες, αλλά θα είναι πιο ασφαλείς για τους πιλότους υπό το πρίσμα της νέας πραγματικότητας στους ουρανούς της Συρίας»,δήλωσε μια πηγή από την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, τονίζοντας επίσης ότι το Ισραήλ έχει κάθε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το πιο ακριβό όπλο στον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια, το Τελ Αβίβ αγόρασε 50 αεροσκάφη F-35, γνωστά στο Ισραήλ με το εβραϊκό τους όνομα, το «Adir» από την Lockheed Martin, με κόστος 125 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα. Οκτώ από τα αεροπλάνα έχουν ήδη μεταφερθεί στο Ισραήλ, ενώ άλλα 33 αναμένεται να φτάσουν μέχρι το 2021, σύμφωνα με μια πηγή της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή : RT