F-35: Βγαίνουν για πρώτη φορά στη μάχη τα νέα μαχητικά stealth

 Τουλάχιστον έξι F-35 αναχώρησαν από το σταθμό τους στο Hill Air Force Base της Γιούτας στις 12 Απριλίου 2019 με προορισμό το αεροδρόμιο Al Dhafra των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να συμμετάσχουν σε αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον των εναπομείναντων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

«Προσθέτουμε στο οπλοστάσιό μας, ένα νέο όπλο που θα φέρει τη νέα εποχή στο συνασπισμό μας», δήλωσε ο Joseph Guastella, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. «Οι δυνατότητες των αισθητήρων καθώς και η ανθεκτικότητα των συγκεκριμένων αεροσκαφών θα ενισχύσουν την ασφάλεια μας απέναντι στους αντιπάλους μας», προσέθεσε

Τα F 35 αναμένεται να καλύψουν το κενό που άφησαν τα F-22 Raptors της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας μετά την αποχώρησή τους από τη Μέση Ανατολή ύστερα από πέντε χρόνια υπηρεσίας στην περιχοή.Η Πολεμική Αεροπορία tvn HΠΑ είχε αποκαλέσει τα Raptors «στρατηγoύς» στις επιχειρήσεις τους σε μια πολύπλοκη περιοχή που περιλαμβάνει αντιαεροπορικές απειλές από το Συριακό στρατό, καθώς και ρωσικά αεροσκάφη που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Όχι τυχαία, οι ιθύνοντες της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν αρχίσει να περιγράφουν τα F-35 με παρόμοιους όρους. «Το F-35A παρέχει στην έδρα μας κυριαρχία στον αέρα απέναντι σε κάθε απειλή», δήλωσε ο στρατηγός David Goldfein, επικεφαλής του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας. «Το F-35A είναι σαφώς το αεροσκάφος για τον ηγετικό ρόλο».

Πηγή: NationalInterest  Φωτογραφία Αρχείου Reuters