F-14: Στο «φουλ» η μαζική παραγωγή των πυραύλων Fakour-90 για τα μαχητικά του Ιράν

 Το υπουργείο Άμυνας του Ιράν ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η γραμμή μαζικής παραγωγής του πυραύλου αέρος-αέρος Fakour-90.

Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, ταξίαρχος Amir Hatami, ο οποίος ήταν παρών στην τελετή εγκαινίων, δήλωσε ότι ο πυραύλος αναπτύχθηκε με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες και σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανέφερε η κρατική τηλεόραση IRINN στις 23 Ιουλίου.

Πρόσθεσε ότι ο πυραύλος θα βελτιώσει τις ικανότητες της Πολεμικής Αεροπορίας του Ιράν.

Ο Fakour-90 είναι ένας πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς, σχεδιασμένος και κατασκευασμένος με βάση τις τελευταίες τεχνολογίες, δήλωσε ο Ιρανός Υπουργός.

Ο πυραύλος αποκαλύφθηκε και δοκιμάστηκε με επιτυχία το 2017, πρόσθεσε.

Ο Fakour-90, ο οποίος βασίζεται στον πύραυλο AIM-54 Phoenix, που χρησιμοποιείται στα F-14 Tomcats για να εντοπίζει και να καταστρέφει εναέριους στόχους.

Ο πύραυλος δημιουργήθηκε από τον Ιρανικό Στρατό, το Υπουργείο Άμυνας και την Διέυθυνση Εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων και την Πολεμική Αεροπορία.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Ισλαμική Δημοκρατία έχει επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα της άμυνας και έχει επιτύχει την αυτάρκεια στην παραγωγή βασικού στρατιωτικού εξοπλισμού και συστημάτων τα τελευταία χρόνια.

Η Τεχεράνη δημιούργησε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης όπλων κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ τη δεκαετία του 1980, για να αντιμετωπίσει το εμπάργκο όπλων που της επέβαλαν οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί του.

Από το 1992, το Ιράν κατασκευάζει τα δικά του άρματα μάχης, θωρακισμένους μεταφορείς πεζικού, πυραύλους, ραντάρ, σκάφη, υποβρύχια και μαχητικά αεροπλάνα. Το Ιράν παρουσίασε επίσης το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας (UAV) το 2010.

Διαβάστε επίσης: F-14: Το μοιραίο λάθος του Αμερικανικού Ναυτικού που δεν μπορούν να καλύψουν τα F-35 και F/A-18 – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε επίσης: F-14: Το Ιράν είναι η μοναδική χώρα που πετάει το μαχητικό των ΗΠΑ

Πηγή Trend