Ερντογάν: Θα προτείνει σήμερα στον Πούτιν να συναντηθεί με τον Ζελένσκι στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι θα πει στον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν αργότερα σήμερα ότι ο ίδιος και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρέπει να κάνουν μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα της περιοχής του Ντονμπάς και της Κριμαίας.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν είπε ότι το τηλεφώνημα με τον Πούτιν θα γίνει στις 16.00 (ώρα Τουρκίας και Ελλάδος) και ότι θα ανανεώσει την πρότασή του να φιλοξενήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στους προέδρους της Ουκρανίας και της Ρωσίας, υπέρ των οποίων τάχθηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την χθεσινή του συνομιλία με τον τούρκο πρόεδρο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι η χώρα του θα ήταν ευγνώμων προς την Τουρκία, αν συνέβαλλε στην οργάνωση συνάντησης Ζελένσκι-Πούτιν.

Στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο πρόεδρος Ερντογάν και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησαν σχετικά με τις εξελίξεις του πολέμου.

Ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι οι ρωσοουκρανικές ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές της εβδομάδας έδωσαν «ουσιαστική ώθηση» στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Ερντογάν επανέλαβε την πρότασή του για μια συνάντηση του Ζελένσκι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters