Ερντογάν: Πρότεινε στον Ζελένσκι να διαμεσολαβήσει μεταξύ Μόσχας και Κιέβου

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε την πρότασή του να μεσολαβήσει μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή ελικοπτέρου στην Ουκρανία την Τετάρτη, αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

Πριν λίγες ημέρες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την πρότασή του να συνδράμει στη διαμεσολάβηση για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

«Η ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία συνεχίστηκε», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι τέθηκε το ζήτημα της ανταλλαγής αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, μετά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία μεταξύ των επιτρόπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα των δυο χωρών.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν επέστησε την προσοχή στην καταστροφική γραμμή του καθεστώτος του Κιέβου, η οποία βασίζεται στην εντατικοποίηση των εχθροπραξιών με την υποστήριξη των δυτικών χορηγών, αυξάνοντας τον όγκο των μεταφερόμενων όπλων και του στρατιωτικού εξοπλισμού», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters