Ερντογάν – Πούτιν: Είχαν τηλεφωνική συνομιλία για την περιφερειακή ασφάλεια

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή για να συζητήσουν περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας και σε δήλωση του Κρεμλίνου.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις προτάσεις της Μόσχας προς τις ΗΠΑ και το NATO για εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσία, στο πλαίσιο της κρίσης με την Ουκρανία, ανέφερε το Κρεμλίνο. Η Ρωσία είπε ότι οι εγγυήσεις ασφαλείας μπορεί να εκτονώσουν τις εντάσεις σχετικά με την Ουκρανία, όπου η ρωσική στρατιωτική συσσώρευση κατά μήκος των συνόρων έχει οδηγήσει σε προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ και το NATO.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα περιφερειακά ζητήματα, όπως ο Καύκασος, η Συρία και η Λιβύη. Η Ρωσία αναφέρθηκε πρόσφατα ως ο πιθανός τόπος για τις συνομιλίες εξομάλυνσης μεταξύ της Τουρκίας και της Αρμενίας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, και ο Ερντογάν και ο Πούτιν επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να εντείνουν την αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Πηγή: Anadolu Agency / Φωτογραφία αρχείου Reuters