ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: Παγκόσμιο σοκ! Δηλώσεις ηγετών

Ο Μπάρακ Ομάμα δήλωσε πως είναι ξεκάθαρος ο αγώνας κατά των τρομοκρατών και πως δεν μπορουν οι τρομοκράτες να τους φοβήσουν. Δήλωσε την αλληλεγγύη του προς τους Γάλλους και ξεκαθάρισε πως θα φέρουν τους τρομοκράτες στη Δικαιοσύνη. Ξεκαθάρισε πως αργότερα θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την στήριξή του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον γαλλικό λαό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμα του προς τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.  «Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζω τη στήριξη μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον Γαλλικό λαό», είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.  

«Συγκλονισμένος» από τις επιθέσεις δήλωσε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εκφράζοντας την «αλληλεγγύη» του στη Γαλλία, επίσης μέσω Twitter.
 
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε ότι είναι συγκλονισμένος από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι και δεσμεύθηκε να προσφέρει βοήθεια στη γειτονική χώρα.Στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter (@David_Cameron) ο ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος έγραψε: «Είμαι συγκλονισμένος από τα γεγονότα στο Παρίσι απόψε. Οι σκέψεις μας και προσευχές μας στρέφονται στον γαλλικό λαό. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε».


 Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

«Σύσσωμος ο ελληνικός λαός είναι συγκλονισμένος από τις άνανδρες πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα, προ ολίγου, στο Παρίσι. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι επιθέσεις μόνο κατά της Γαλλίας, είναι επιθέσεις κατά όλου του πολιτισμένου κόσμου, κατά της ίδιας της δημοκρατίας.
Η Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στη Γαλλική Κυβέρνηση και στο φίλο γαλλικό λαό. Η Ελλάδα θα είναι πάντα στο πλευρό του».