Επιτέλους καλά νέα από την Ουκρανία: Πληροφορίες ότι άντεξε το καταφύγιο κάτω από το θέατρο στη Μαριούπολη

Πληροφορίες από την Ουκρανία αναφέρουν ότι το καταφύγιο που βρίσκεται κάτω από το θέατρο της Μαριούπολης που βομβάρδισαν οι Ρώσοι, άντεξε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες εκεί βρίσκονται εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει να βγαίνουν από τα ερείπια.

Κάποιοι υπολόγιζαν τον αριθμό τους μεταξύ 1000 και 1500 ατόμων, κυρίως παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων.

 

Το θέατρο στη Μαριούπολη βομβαρδίστηκε χθες, αλλά τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στην περιοχή, καθώς δεν είχε σταματήσει η ρωσική επίθεση.

Ο δήμος της Μαριούπολης δημοσιοποίησε στην πλατφόρμα Telegram φωτογραφία που δείχνει το κεντρικό τμήμα του θεάτρου εντελώς κατεστραμμένο, με μια λευκή στήλη καπνού να υψώνεται από τα συντρίμμια.

Ο δήμος της Μαριούπολης υποστήριζε επιπλέον ότι ρωσικό «αεροσκάφος έριξε βόμβα στο κτίριο», ενώ ανέφερε πως «είναι αδύνατον» να εξακριβωθεί πόσα είναι τα θύματα «καθώς ο βομβαρδισμός συνοικιών συνεχίζεται».

«Η είσοδος του καταφυγίου έχει κλείσει από τα συντρίμμια», διευκρίνισε.

Αυτό που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στην Ουκρανία και όχι μόνο, ήταν το γεγονός πως οι κάτοικοι της Μαριούπολης είχαν σχηματίσει στην αυλή του θεάτρου τη λέξη «παιδιά» που φαινόταν από τον ουρανό, ώστε να αποτρέψουν κάποια επίθεση από της ρωσική αεροπορία.

Το γεγονός πιστοποιεί και δορυφορική φωτογραφία της εταιρείας Maxar:

Η Ρωσία από την πλευρά της – δια του υπουργείου Άμυνας – υποστήριξε ότι δεν έγινε καμία ρωσική αεροπορική επιδρομή εναντίον χερσαίων στόχων στη Μαριούπολη.

«Σύμφωνα με διαθέσιμα αξιόπιστα δεδομένα» η μονάδα Ουκρανών εθνικιστών Αζόφ επιτέθηκε στο κτίριο, που είχε ήδη παγιδευτεί.