Επικοινωνία Σολτς – Πούτιν: Προειδοποίηση «να μην χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Όλαφ Σολτς συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Την είδηση για την επικοινωνία του Ρώσου προέδρου με τον καγκελάριο της Γερμανίας έκανε γνωστή το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς συζήτησαν για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν την Τετάρτη (23.03.2022), ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν περιέγραψε ορισμένες εκτιμήσεις στο πλαίσιο των κύριων θέσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις συνομιλίες αυτές», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς προειδοποίησε τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμρ Πούτιν στις απευθείας συνομιλίες τους να μη χρησιμοποιήσει βιολογικά ή χημικά όπλα στην Ουκρανία, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Die Zeit.

Οι ρωσικοί ισχυρισμοί ότι η Ουκρανία αναπτύσσει τέτοια όπλα ή ότι οι ΗΠΑ θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν φαντάζουν «μια έμμεση απειλή ότι ο ίδιος ο Πούτιν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα», είπε ο Σολτς σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Για τον λόγο αυτόν ήταν σημαντικό για εμένα να του πω πολύ ξεκάθαρα και άμεσα: Αυτό θα ήταν απαράδεκτο και ασυγχώρητο», δήλωσε ο καγκελάριος σύμφωνα με την εφημερίδα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters