Επιχείρηση «Θύελλα του Αλ Άκσα»: Ο Ισλαμικός Τζιχάντ αναλαμβανει την ευθύνη για την επίθεση κατά του Ισραήλ από τον Λίβανο

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κοντς, η ένοπλη πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ, ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια αυτή εντασσόταν στην ευρύτερη επιχείρηση «Θύελλα του Αλ Άκσα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επτά «σιωνιστές στρατιώτες» τραυματίστηκαν. Ως απάντηση στην επίθεση, ο ισραηλινός στρατός (IDF) άρχισε να βομβαρδίζει εχθρικούς στόχους στο λιβανέζικο έδαφος.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι ένας από τους στρατηγούς της σκοτώθηκε από το ισραηλινό χτύπημα στον νότιο Λίβανο και ότι θα απαντήσουν σε αυτό σύμφωνα με τους «Κανόνες Αποτροπής».

Η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου των IDF δίνει οδηγίες στους Ισραηλινούς αμάχους σε πόλεις κοντά στα σύνορα του Λιβάνου να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ σειρήνες ηχούν σε πόλεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα.

Το Ισραήλ συγκεντρώνει όλο και περισσότερα στρατεύματα στα βόρεια συνορά του με τον Λίβανο, καθώς η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters