Επιχείρηση καμικάζι: Το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί drone για να επιτεθεί στην Αρμενία (vid)

Τις τελευταίες μέρες, οι εξελίξεις στον Καύκασο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές μετά την αναζωπύρωση των εχθροπραξιών μεταξύ Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

Διάφοροι ξένοι αναλυτές προβλέπουν το ενδεχόμενο μίας σύγκρουσης μεγαλύτερης κλίμακας , που θα μπορούσε να θυμίσει την εποχή της δεκαετίες του ενενήντα. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να είναι ένα πιθανό σενάριο, καθώς οι δύο πλευρές αρνούντο να αποκλιμακώσουν την ένταση παρά τις εκκλήσεις των μεγάλων δυνάμεων.

Σήμερα το πρωί, το Αζερικό Υπουργείο Άμυνας, δημοσίευσε βίντεο που δείχνει τον στρατό τους να στοχεύει τις θέσεις του αρμενικού στρατού κατά μήκος των μεταξύ τους συνόρων.

Πιο συγκεκριμένα, Αζερικά drones έπληξαν Αρμενικά σημεία αποθήκευσης στρατιωτικού υλικού τα οποία βρισκόταν στη συνοριακή μεθόριο.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε το Υπουργείο Άμυνας, τα drones του στρατού του Αζερμπαϊτζάν φαίνεται να εκτελούν αποστολές καμικάζι ώστε να πλήξουν την Αρμενική άμυνα.

 

Παρόλα αυτά, το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας δήλωσε πως τα αεροπορικά της συστήματα κατάφεραν να καταρρίψουν τουλάχιστον 13 drones τις τελευταίες τέσσερις μέρες. Πληροφορίες τις οποίες το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, δεν έχει επιβεβαιώσει.

Πηγή: AMN