Επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ»: Η ιταλική φρεγάτα ITS FASAN απέτρεψε επίθεση με drone σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα [pics]

Η φρεγάτα «ITS FASAN» του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού απέτρεψε, σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, μια επίθεση με drone των Χούθι της Υεμένης, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ».

«Στις 6 Ιουνίου, η ITS FASAN, ενώ παρείχε στενή προστασία σε εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, απέκρουσε επιτυχώς επιθέση από UAV. Η προαναφερθείσα ενέργεια απέτρεψε τραυματισμούς και ζημιές σε ναυτικούς και εμπορικά πλοία. Η επιχείρηση ‘ASPIDES’ διασφαλίζει τη θαλάσσια ασφάλεια στην περιοχή», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η φρεγάτα «ITS Fasan» αντικατέστησε το αντιτορπιλικό Caio Duilio του ιταλικού ΠΝ ως έδρα της εν πλω διοίκησης της δύναμης της EUNAVFOR ASPIDES, της επιχείρησης θαλάσσιας ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στις περιοχές της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν.

Η ιταλική φρεγάτα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ», είχε καταρρίψει ξανά ένα drone των Χούθι, στις 29 Απριλίου και ένα μήνα πριν στις 6 Μαΐου 2024.

Φωτογραφία αρχείου